RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Яких сюрпризів очікувати в Україні від погоди: прогноз кліматолога на решту весни та літо

В Україні очікується похолодання та нестійкі погодні умови, з коливаннями температури повітря, дощами, поривчастим вітром та нічними заморозками.

Про це розповіла кліматолог, кандидат географічних наук Віра Балабух, погода може знову почати лякати нас заморозками.

Читайте також: Квітень потішить теплом і принесе грозовий "сюрприз": свіжий прогноз синоптиків до кінця тижня

"Зараз в Україну заходить циклон, і з ним буде пов'язане суттєве зниження температури повітря. Ймовірно, навіть будуть заморозки, особливо на заході країни, і ми знову після літніх днів у березні та на початку квітня побачимо сніг", - пояснює Віра Балабух.

За її словами, прохолодна погода вже почалася, і температура знижуватиметься. Але жодних аномалій не очікується, на відміну від літньої спеки у березні та квітні. Звичайні квітневі холоди. І цей період надовго не затягнеться.

Це типова для квітня погода, а от температури наприкінці березня та на початку квітня якраз були аномальними. Тоді спостерігалася дуже потужна хвиля тепла із надзвичайно високою температурою. Така погода може спостерігатись у середині весни тричі на сто років", - зазначила синоптик.

Після чого, за її словами, вже десь до першого тижня травня весна почне повертатися до звичайних показників - температура поступово підвищуватиметься. Після холодного періоду не спостерігатиметься ні вкрай високих, ні низьких позначок - таких показників на термометрі ми не побачимо.

"Травень, найімовірніше, зустріне нас теплом, але спеки навряд чи дочекаємось. Середня температура може бути на один-два градуси вище за норму. Аномальних градусів - ні високих, ні низьких - швидше за все, не буде. Якщо говорити про літо, то згідно з розрахунками світових прогностичних центрів, велика ймовірність, що воно теж буде теплим. Але не спекотним. Ймовірність великої спеки у нас низька. Але на градус-два температура таки перевищить норму", - розказала Балабух.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що синоптики зафіксували нові температурні рекорди на Київщині.

  • Вас також може зацікавити:

Гарний знак: на Одещині зацвіла найстаріша в Україні груша, фото

Березень-2024 встановив рекорд за всю історію спостережень на планеті

Частину України у квітні "зачепить" хвиля снігопадів: дата і карта