RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Харків може стати другим Алеппо: чому українське місто порівняли із сирійським

Харків може чекати доля сирійського Алеппо, яке зазнало масштабних бомбардувань російськими та сирійськими урядовими силами десять років тому. Це станеться у випадку відсутності ухвалення рішення Сполученими Штатами щодо військової допомоги Україні.

З такою заявою виступив мер Харкова Ігор Терехов, коментуючи ситуацію в місті для видання The Guardian.

Читайте також: Росія обстріляла Харків, є "прильоти" і поранені: фото наслідків

За його словами, такий розвиток подій чекає на Харків, якщо США не ухвалять рішення про допомогу Україні, що дала б змогу отримати посилення протиповітряної оборони для захисту від російських атак на великій відстані.

Він зауважив, що російські окупанти змінили тактику, намагаючись знищити енергосистему міста та тероризувати його 1,3-мільйонне населення, обстрілюючи прості будинки.

Саме тому заблокований пакет військової допомоги на суму 60 млрд доларів має "вирішальне значення".

"Нам потрібна ця підтримка, щоб не допустити, аби Харків став другим Алеппо", - наголосив мер Харкова.

Як відомо, облога Алеппо стала масштабною трагедією, що супроводжувалася масовою загибеллю населення і воєнними злочинами.

Росія повторює сценарії, які спіткали сирійське місто. Зокрема, понад 90% мешканців східного Алеппо під час облоги були простими цивільними. ООН оцінювала наприкінці 2016 року число жителів у 200 тис. осіб, а після евакуації тимчасово переміщених налічувалося 111 тис. людей.

Також Сили урядових військ Башара Асада періодично застосовували хімічну зброю. Зокрема, від застосування хлорину у вересні 2016 року постраждало близько 150 осіб.

Окрім того, сирійський режим вдавався до використання іншої забороненої зброї. Зокрема, касетних бомб та запалювальної зброї.

Регулярно піддавалися бомбардуванням лікарні. За час сирійського конфлікту було зафіксовано 400 атак на медустанови і понад 760 смертей медиків.

Раніше ми писали, що Росія знову атакувала Харків "шахедами".

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни знову обстріляли Харків: що відомо

Росіяни завдали нових ударів по Харкову, є поранені

У Харкові сильно пошкоджені багатоповерхівки, школи та гуртожитки: фото і відео наслідків удару