RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

"Крилатий ЕскаДрон": у ТрО запустили програму підготовки пілотів БпЛА

Командування Сил ТрО ЗСУ запустило програму рекрутингу та підготовки екіпажів безпілотних літальних апаратів (БпЛА) "Крилатий ескадрон", кожен охочий від 18 до 60 років може опанувати професію оператора дронів і розпочати службу в одному із підрозділів БпЛА.

Підготовка в рамках програми відбувається на базі навчальних центрів Сил Територіальної оборони ЗСУ, з залученням приватних та державних програм.

Завдяки програмі "Крилатий ескаДрон" за 30 днів можна отримати базову підготовку до служби у війську (навички володіння зброєю, знання з тактичної медицини, дії у складі підрозділу), і фахову для операторів БпЛА – за 45 днів. Після цього можна потрапити до екіпажу БпЛА з підрозділів Сил ТрО ЗСУ.

подати заявку або звернутись до мобілізаційного відділу бригади Сил ТрО ЗСУ, відгукнутись на оголошення на сайтах Rabota.ua, Work.ua, OLX, LobbyX, або зателефонувати в Рекрутинговий центр - 0800-50-51-63 (понеділок – субота, з 8:00 до 19:00). Є можливість пройти базове опитування через кол-центр, після чого буде призначено онлайн-співбесіду з рекрутером. Рекрутер допоможе підготувати пакет документів, необхідних для військової служби, супроводить на етапі РТЦК та ВЛК в Києві або дистанційно в інших містах України за територіальною приналежністю бригади.

Після курсу базової підготовки новобранця скеровують на 45 днів на фахове навчання у навчальних центрах БпЛА, де підготовка проходить за 4 напрямами: пілотування БПАК мультироторного FPV-типу, мультироторного типу, літакового типу та підготовка фахівців-дешифрувальників. Навчають тактиці застосування БпЛА, роботі з інформаційними системами ситуативної обізнаності ("Кропива", "Дельта" тощо), роботі з системами для роботи в онлайн-стрімах тощо. Основу програми складає передльотна, льотна та спеціальна льотна підготовка. По завершенню навчання пілот складає іспити, на основі яких йому присвоюють військово-облікову спеціальність (ВОС) та скеровують для подальшого проходження служби в обраний підрозділ.

"В центрі нашої програми – насамперед людина, майбутній воїн, що готується до захисту Батьківщини. Тому нами створено належні умови підготовки та перебування рекрута в навчальному центрі. Інструктори "Крилатого ескаДрону" – професіонали своєї справи, які мають досвід бойового застосування БпЛА, дотримуються високих стандартів підготовки, вміють адаптувати програму під кожного слухача та скерувати його на високий результат", - зазначають координатори програми.