RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні знову повалив "квітневий" сніг та вдарили морози: фото і відео

У квітні в Україну знову повернулися снігопади – деякі західні області сьогодні засипало снігом. Місцеві мешканці показали кілька кадрів снігової заметілі навесні.

"Апостроф" зібрав фото та відео, де 19 квітня помічали снігові заметілі.

Читайте також: Україну накриє потужна хвиля дощів: карта погоди

Медіа агентство АСС зауважувало, що сьогодні в Чернівецькій області, зокрема мова йде про село Верхній Яловець, зафіксували температуру в -5 градусів – земля вкрилась шаром снігу. Морози в горах Буковини вдарили зранку. Голова Селятинської ТГ Валерій Полянчук опублікував кілька фото, вказавши наступне:

"Сьогодні на ранок дерева аличі вкрилися подвійним цвітом, трішки снігом та ще й морозом".


Представники Чорногірського гірського пошуково-рятувального посту у Facebook також писали про раптові заметілі та зниження температури до -7 градусів на горі Піп Іван.

"Станом на 9:00 19:04:2024 на горі Піп Іван хмарно, вітер західний 7 м/с, температура повітря -7°С".

Сніг сьогодні засипав також Івано-Франківськ. Місцеві мешканці показали відео того, як розквітлі дерева засипає снігом. Зауважується, що опади помічали також в Долині та Надвірній Івано-Франківської області. Водіїв просять бути обережними на дорогах.

Telegram-канал "Захід Головне" також публікував фото та відео того, як снігом засипало Івано-Франківщину – відео підтверджує, що сніг сьогодні засипає як область, так і саме місто.

Кадри зі снігом фіксували також в Дрогобицькому районі Львівської області. Зокрема це відео було зняте в селі Підбуж місцевими жителями.

Варто зауважити, що сьогодні Укргідрометцентр прогнозував на заході дощі зі снігом, вітер північно-західний до 8 м/с. Температура вдень затримається на +6-11 градусах тепла. Проте наразі на заході, зокрема на Івано-Франківщині, всього +4 градуси тепла, біля Дрогобича – до 3 градусів тепла, а в Стрийському районі Львівської області подекуди лише до 1 градусу тепла.

Нагадаємо, раніше ми залишали прогноз погоди на вихідні 20-21 квітня.

  • Вас також може зацікавити:

"Мінуси" протримаються дві ночі поспіль: коли в Україні вдарять заморозки

Сніг буде не тільки в Карпатах: куди ще в Україні прийде "зима" з дощами

В Україну йде скандинавський циклон з дощами і грозами