RU  UA

Ракета влучила у "шпиль": моторошні деталі ураження телевежі у Харкові

Росія здійснила атаку по Харкову 22 квітня, у результаті чого постраждала телевежа, з двоступеневої тактичної ракети середньої дальності класу "повітря-поверхня" Х-59.

Про подробиці обстрілу міста в ефірі Апостроф TV розповів депутат Харківської районної ради Богдан Ткачук.

Читайте також: У Вовчанску росіяни зруйнували частину багатоповерхівки: фото наслідків смертельного удару

За його словами, тип ракети попередньо назвала прокуратура. Весь центр міста бачив інерційний слід, який був не з півночі, а з заходу. Тобто ракета, швидше за все, обійшла Харків і залетіла з боку Києва. Вона вдарила у верхню частину телевежі, в так званий шпиль.

Він зауважив, що це не перша атака на телевежу. На початку березня 2022 року було кілька атак, коли скидали бомби бомбардувальники, однак не потрапили в неї.

"Так, ця вежа давала цифровий контент, але ми вже давно перейшли в інший формат – інтернет. Це для росіян важливо, в них цей телевізор в голові", - повідомив він.

Депутат також зазначив, що росіяни також обстріляли невеликі міста – Дергачі та Золочів. Там падали керовані авіаційні бомби. Є непідтверджена інформація, що ті ж літаки, що вдарили КАБами, одночасно випустили і ракету.

"Що стосується харків’ян, то ми незламні, і якщо вони думають, що якимось чином вони будуть на нас впливати, з Бєлгорода телевишками, то дурня повна, ми не збираємося це все дивитися. В мене таке враження, основна ціль використати цю високоточну ракету для того, щоб на всіх телесмітниках Росії доповісти, яка в них є високоточна зброя, і що вони завалили таку вежу. Ну завалили, і що? Щось змінилось у цій війні? Ми просто вас ще більше ненавидимо", - додав Богдан Ткачук.

Раніше ми писали, що Росія знову атакувала Харків "шахедами".

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни знову обстріляли Харків: що відомо

Росіяни завдали нових ударів по Харкову, є поранені

У Харкові сильно пошкоджені багатоповерхівки, школи та гуртожитки: фото і відео наслідків удару