RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Коли садити гарбузи і чим підживити: секрети для щедрого врожаю

Фермер, який потрапив до книги рекордів Гіннеса, поділився секретами з вирощування велетенських гарбузів.

Свої таємниці Тревіс Джинджер відкрив виданню "Fox News".

Читайте також: Натуральне добриво з дріжджів: як їх розводити і використовувати на городі

Тревіс здобув світову славу, коли зміг виростити найбільший гарбуз у світі, який важив 1246 кілограмів. Овоч було занесено до книги рекордів Гіннеса.

Чоловік вирішив не тримати чудодійний метод в секреті і розповів його, аби кожен зміг виростити плід вагою у кілька сотень кілограмів.

Джинджер відповів на п'ять питань і дав важливі поради, як виростити великий гарбуз.

Яке насіння купувати?

Для того, щоб виростити гігантський гарбуз, потрібно купити правильне насіння великих сортів. Максимальний розмір овоча обмежений генетикою, тому зі звичайного насіння великий плід не виросте, яких би зусиль ви не докладали.

Тревіс радить купувати насіння чистокровних гарбузів, які зазвичай фермери вибирають вручну з великих плодів. Сорт, який купує Джинджер, називається "Атлантик гігант".

Коли садити?

Квітень або початок травня - ідеальний час, щоб виростити великий гарбуз у північних широтах. Фермер радить сіяти насіння після закінчення заморозків. Сам Тревіс посадив насіння свого гарбуза-рекордсмена 10 квітня.

Які створити умови?

Одна з найважливіших умов вирощування великого гарбуза - це дати овочу достатньо місця, води і сонячного світла. Направте гарбузові пагони так, щоб у місці їхнього росту було багато простору і воно добре освітлювалося.

Також фермер радить підгодовувати рослину добривом із рибних відходів і морських водоростей. З мінеральних речовин найбільше овоч потребує калію.

Як запилювати?

Перший молодий гарбуз з'явиться приблизно в червні. На ньому буде яскраво-жовта жіноча квітка, яку обов’язково потрібно запилити, коли вона розпуститься.

Відщипніть вищу чоловічу квітку в іншому місці лози і видаліть пелюстки, щоб оголити тичинку. Потім потріть тичинку всередині жіночої рослини, розподіляючи жовтий пилок. Це значно поліпшить урожайність рослини.

Як поливати?

Поливати овоч потрібно 10 літрами води на день, а в особливо спекотну погоду - 15 літрами. Ви побачите, як плід почне швидко збільшуватися з кожним днем. Після цього залишається лише зібрати врожай великого гарбуза.

Раніше ми розповідали про те, де і як краще садити кабачки на городі.

  • Вас може зацікавити:

Кульбаба на городі: як позбутися бур’яну на грядках раз і назавжди

Улюблені "сусіди": яку городину і квітки треба садити біля картоплі

Секрети щедрого врожаю: до якого числа треба висадити огірки у відкрий ґрунт