RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Облаштування саду чи території біля будинку власноруч: експерти назвали необхідні товари та їхню вартість

партнерський матеріал

Початок та середина весни – сприятливий час для облаштування території біля приватного будинку чи саду. Вибір інвентарю та товарів для цього, а також детальні інструкції дають можливість облаштувати територію власноруч та зекономити на залученні фахівців для ландшафтного дизайну.

Про те, скільки коштують зараз найбільш популярні товари для облаштування території навколо будинку,– спільне дослідження журналістів з платформою OLX.

Облагороджують двір та слугують гарним варіантом зони відпочинку – альтанки чи бесідки, їхня медіанна вартість на платформі оголошень – 10 тисяч гривень.

Популярними варіантами покупок для території біля дому є садові меблі, які використовують для відпочинку та спілкування з родиною та друзями, а саме:

    · садові столи та стільці, їхня медіанна вартість 2 500 грн та 2 000 грн відповідно,

    · лавки, медіанна вартість товару – 2 800 грн;

    · гойдалки для саду, медіанна вартість – 6 200 грн.

Для створення затишку для двору або саду також купують такі декоративні елементи, як садові фігурки (медіанна вартість – 568 грн) та садові ліхтарі (їхня медіанна ціна за одиницю – 405 грн), огорожі для клумб (350 грн – медіанна ціна комплекту), щоб виокремити "зелені зони" та підкреслити їх.

Ключову роль в облаштуванні території біля будинку відіграють рослини. Крім стандартного газону, часто купують також:

    · квіти для клумб (медіанна ціна 40 грн за 1 одиницю),

    · кущі для саду (медіанна ціна 80 грн за 1 одиницю),

    · декоративні дерева (медіанна ціна 130 грн за 1 одиницю).

Враховуючи зазначені вище медіанні ціни на товари, вартість оптимального варіанту облаштування території (що складається з альтанки, садового столу та 4 стільців, лавки, гойдалок, 3 садових фігурок, 10 ліхтарів та по 10 одиниць рослин) – становитиме близько 38 тисяч грн.

Усі ці товари можна замовити з сервісом "Безпечна угода" у послузі OLX Доставка. Для покупця це можливість не перераховувати кошти напряму продавцю доки угода не буде закрита. Якщо ви відмовитесь від товару або скасуєте угоду з інших причин — кошти повернуться на рахунок.

Продавець гарантовано отримає кошти на свій рахунок після завершення угоди, а також не буде оплачувати перевезення в обидві сторони. Це хороший аргумент, якщо враховувати габаритність вуличних меблів. Підготуйте свою домівку до весняно-літнього сезону разом з OLX.