RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Водії такі ж громадяни, як і всі інші: в Закарпатському ТЦК пояснили, чому знімали далекобійників з рейсів

У Закарпатському ТЦК пояснили, чому вони знімають далекобійників з рейсів, коли ті повертаються з-за кордону - водії вантажних транспортних засобів такі ж громадяни України як і інші і мають обов'язок перед країною.

Про це заявили на Facebook-сторінці Закарпатського ОТЦК та СП.

Зазначається, що під час перевірки документів на контрольно-пропускних пунктах часто виникає ситуація, коли неможливо одразу перевірити всі військово-облікові дані через те, що громадяни не мають при собі необхідних документів. У таких випадках особам, які мають військовий обов'язок, пропонується проїхати до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки для уточнення інформації. При цьому, транспортний засіб залишається під наглядом правоохоронних органів.

Читайте також: Власникам джипів приготуватися: в Раді розповіли, як буде відбуватися мобілізація авто

У Закарпатському ОТЦК наголосили, що якщо громадянин вважає, що він не підлягає мобілізації, він має мати при собі відповідні військово-облікові документи з відмітками, що підтверджують його законні права на відстрочку, передбачені статтею 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", або з відміткою про зняття з військового обліку. Також він може пред'явити документ про належним чином оформлене бронювання.

"Проти нашої держави триває повномасштабна агресія, і перемогти ми можемо тільки об’єднавшись і спрямувавши всі свої зусилля на боротьбу. Закликаємо громадян самостійно і вчасно оновлювати свої військо-облікові дані", - резюмували представники ОТЦК.

Раніше ми писали, що українців чекає штраф за порушення військового обліку.

  • Вас може зацікавити:

Чи депортують військовозобов'язаних українців з Німеччини: в Берліні виступили з заявою

Польща готова депортувати військовозобов’язаних українців

Ще одна країна сприятиме поверненню в Україну чоловіків-військовозобов’язаних