RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Є певні нюанси: як правильно вибрати буксирувальний трос для авто

Буксирувальний трос – важливе пристосування з переліку інструментів та засобів для забезпечення функціонування автомобіля. Кожен власник авто погодиться, що в дорозі може статись будь-що, тому варто завжди тримати буксирувальний трос в багажнику.

Про те, як правильно обрати це пристосування, читайте в матеріалі "Апострофу".

Читайте також: Автівки підскочать в ціні? Депутати придумали покращення для українців

Розділяють два типи буксирувальних стропів: жорсткі та гнучкі.

Перші призначені для буксирування вантажівок і важких машин, а другі –для транспортування легкового транспорту.

Також їх розрізняють по типу матеріалу, довжині, вантажопідйомності, наявності та типу кріплень.

Для буксирування легкого транспорту і самохідних пристроїв використовують ремені, корабельні канати та стрічки. Для переміщення вантажних машин і важких транспортних засобів застосовують сталеві канати.

Варто звернути увагу, що при підборі стропів, слід звернути увагу на наявність прапорців або інших покажчиків, які убезпечать пересування по міських дорогах, перехрестях та іншим потенційно аварійних ділянках.

Правила вибору буксирувального ременя

Для того, щоб придбати виріб для буксирування авто, варто врахувати вантажопідйомність машини, тип транспорту і вимоги до буксированого пристосуванню, прописані в ПДР.

Матеріал

Стропи для легковиків можуть бути виготовлені з поліпропілену, текстилю і капрону. Вантажні авто варто комплектувати сталевими канатами.

Зносостійкість

Якщо розглядати зносостійкість виробів, то вироби з авіаційного капрону і поліпропілену вважаються кращим варіантом: не схильні до впливу вологи, не рвуться при навантаженнях і не страждають від тертя.

Тип кріплення

Найбільш зручним типом кріплення вважаються карабіни, які надійно фіксують трос, підвищуючи міцність зчеплення і мінімізують тертя. Стропи для вантажного транспорту зазвичай оснащують скобами або гаками. М'який ремінь або корабельний канат є найдешевшими варіантами, але їхнім головним недоліком вважається швидкий знос внаслідок підвищеного навантаження.

Довжина

Оптимальна довжина буксирувального троса – 4 м. Саме такого розміру виготовляють стальні канати. А от довжина гнучкого виробу варіюється від 4 до 6 м.

Вантажопідйомність

Згідно з вимогами, значення, вказане виробником для вибраної моделі виробу, повинно вдвічі перевищувати споряджену масу автомобіля. Особливо це стосується м'яких тросів у вигляді стрічок, які не мають карабінів, гаків або інших видів кріплень. В процесі експлуатації такі стропи (особливо текстильні), можуть лопнути при виникненні підвищеного натягу.

Раніше ми розповідали про те, яким було перше у світі авто.

  • Вас може зацікавити:

Власникам авто можуть виписати штраф через колір машини: як уникнути покарання

Законом про розмитнення авто в Дії можуть скасувати перевірки технічного стану авто – нардеп Заблоцький лобіює поправку

В Україні помітили новітній суперкар Mercedes за 8,5 млн. Фото