RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

Всі новини

Обірвалось життя героя: під Авдіївкою загинув відомий "пластун" і націоналіст з Волині

7 травня на Авдіївському напрямку загинув 40-річний боєць з Волині, вихованець "Пласту" Олександр Машлай. У нього залишились дружина та двоє дітей.

Про таку сумну звістку розповіли друзі та рідні бійця у соцмережі Facebook.

Читайте також: Загинула легенда: у Черкасах поховали одного з найдосвідченіших бойових командирів

Як зазначається в одному з дописів, боєць у складі 25-го окремого штурмового батальйону влітку брав участь у наступі під Роботино, з жовтня без ротації боронив Авдіївський коксохім, а потім Бердичі Покровського району.

Олександр Машлай родом з Волині, вихованець "Пласту", член організації "Молодіжний націоналістичний конгрес" та співзасновник "Національного Альянсу".

Він пройшов строкову службу в Збройних силах ще у 2006-2007 роках як керівник радіостанції. З початку повномасштабної війни пішов на передову добровольцем.

"За освітою Сашко був екологом. За покликанням – публіцист, журналіст та революціонер. Свого часу був головним редактором кількох рівненських націоналістичних видань. Як революціонер – одним із тих, хто їздив в Мінськ допомагати братам-сябрам валити диктатуру картопляного диктатора ще в 2005 році", – повідомив його друг Юрій Юзич.

Товариші згадують бійця як справжнього патріота.

"Олександр Машлай був одним з найкращих, хто від початку 2000-х робив все можливе, щоб ми жили в справжній, українській, розвинутій та цивілізованій Україні! Стільки найтепліших спогадів про нього, що не вмістиш в один допис! Та які там спогади? Все ще не віриться взагалі, що це сталось! Ще позавчора з ним переписувались! Вічна пам'ять Сашкові", – написав його товариш, військовий та історик з Рівного Дмитро Ткачук.

За словами історика та військового Вахтанга Кіпіані, загинув його давній знайомий, який був порядною людиною та батьком двох дітей.

"Просто горе. Загинув на фронті – у районі Авдіївки – давній і добрий знайомий Сашко. Націоналіст, порядний, конструктивний, на таких країна тримається. Батько двох хлопців, чоловік Валентини Машлай. Небо знову падає на землю", – йдеться у повідомленні Кіпіані.

Раніше ми писали про загибель на фронті колишнього гравця київського "Динамо", півзахисника Сергія Рожка.

  • Вас також може зацікавити:

Війна забирає найкращих: на фронті загинув наймолодший захисник "Азовсталі"

Двічі був чемпіоном Європи: на фронті загинув відомий важкоатлет

У Львові від російської ракети загинув відомий баскетболіст: був найкращим в Україні