RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.18
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

20 червня

Всі новини

Івана Федорова звинувачують у закритті запорізького онкодиспансера - медики та пацієнти звернулися до президента

В Запоріжжі медики онкоцентру виступили проти ліквідації Протипухлинного центру та написали звернення до президента. Під час мітингу люди скандували: "Іван Федоров – вбивця" та "пане президенте, дайте нам надію на життя".

Протести в Запоріжжі були викликані ліквідацією Запорізького регіонального протипухлинного центру (місцевого онкодиспансеру), через його приєднання до до Запорізької обласної клінічної лікарні. Медики та пацієнти не погоджуються з таким рішенням влади, та звинувачують голову Запорізької ОВА в самоуправстві та пограбуванні медзакладу.

Запорізький регіональний протипухлинний центр, являючись комунальним підприємством, у своїй роботі не є дотаційним, та не потребує вливання бюджетних коштів. Підприємство є прибутковим із сучасним обладнанням для лікування онкохворих, а на своєму балансі накопичило 190 млн грн.

Як пишуть місцеві ЗМІ, ці кошти на балансі КП та сучасне обладнання для лікування онкохворих могло стати причиною, чому Федоров здійснює спроби ліквідувати онкодиспансер - після ліквідації диспансеру, обладнання та кошти на балансі нібито перейдуть підконтрольній Федорову Запорізької обласної лікарні.

Наразі обласна лікарня не має ліцензій на лікування онкохворих, відповідно у Запоріжжі такі медпослуги стануть неможливими, що спричинило протести місцевого населення.

Раніше детективи НАБУ вручали підозру головному лікарю Запорізької обласної лікарні Ігорю Шишці, тому працівники онкодиспансеру бачать у такому "приєднанні" корупційні ризики.

Ліквідація запорізького онкодиспансеру викликала значний суспільний резонанс, в місті пройшла серія мітингів, а медики та сім'ї онкохворих направили офіційне звернення до президента Володимира Зеленського з проханням втрутитись у ситуацію.