RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 червня

Всі новини

Далекобійникам приготуватися? Чи перевірятимуть на кордоні облікові документи водіїв фур

Після протесту далекобійників, ДПСУ при перетині кордону не перевіряє військово-облікові документи у водіїв, які здійснюють міжнародні перевезення.

Про це речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко розповів в ефірі телемарафону.

Читайте також: Порушення правил мобілізації: як виписуватимуть штрафи

Він зазначив, що з 18 травня, коли набрав чинності новий закон про мобілізацію, прикордонники почали перевіряти військово-облікові документи у певних категорій чоловіків віком від 18 до 60 років.

"Ми не перевіряємо на даний момент військово-обліковий документ в інших категорій осіб - насамперед осіб з інвалідністю, осіб, які супроводжують людей з інвалідністю, ми не перевіряємо військово-обліковий документ в осіб, які перевозять гуманітарні вантажі, а також у водіїв, які здійснюють міжнародні перевезення товарів та пасажирів", - сказав Демченко.

На питання, чи був у такому разі недоречним протест далекобійників у суботу, Демченко сказав, що "щодо власне правил перетину кордону, то для водіїв зараз нічого не змінилося".

"Ті особи, які є в системі "Шлях", які мають відповідні дозволи, як і раніше, можуть перетинати кордон за тими ж правилами, для них вони не змінилися. У будь-який момент можуть бути внесені зміни урядом до правил перетину кордону, до постанови №57. Якщо там будуть прописані надалі якісь особливі умови чи зміни для якихось категорій, звичайно, прикордонники застосовуватимуть. Але зараз у водіїв ми не перевіряємо військово-облікові документи", - сказав Демченко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на Закарпатті затримали чергову групу ухилянтів - "спортсменів".

  • Вас також може зацікавити:

"Подарунок" ухилянтам: повний список штрафів за новим мобілізаційним законом

Українки відповіли, чи треба повертати чоловіків, які зараз за кордоном

Прикинувся жінкою: ухилянт у перуці намагався втекти з України