RU  UA  EN

Субота, 22 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

Скільки в Україні ухилянтів: з’явилися перші офіційні дані

В Україні військкоми передали до НПУ інформацію про 94,5 тисячі осіб, які ухиляються від явки до ТЦК та СП.

Про це пише OBOZ.UA.

Читайте також: Зірвали пішу прогулянку: на кордоні пов'язали чотирьох ухилянтів

Рекорд з активності військкомів поставила Дніпропетровська область. За чотири місяці 2024 року до підрозділів поліції регіону надійшло 38 282 звернення із територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки з даними тих українців, які ухиляються від явки (служби). З них вже знайдено та доставлено до ТЦК 5511 осіб.

До Головного управління Національної поліції у Чернігівській області надійшло 9115 звернень ТЦК для встановлення місцеперебування та доставки осіб, які ухиляються від військової служби під час мобілізації. З них 1429 осіб було знайдено та доставлено до територіальних центрів.

У Харківській області до поліції надійшла інформація про 4664 ухилянтів.

У ГУНП у Житомирській області повідомили, що облік звернень від територіальних центрів комплектації щодо встановлення місцеперебування та доставки осіб, які ухиляються від явки, з 15 листопада 2023 року здійснюється відповідно до нового алгоритму взаємодії Нацполіції та ТЦК та СП. І станом на кінець квітня 2024 р. у поліцію передали дані про 8289 мешканців регіону, які порушили законодавство про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

У Полтавській області до поліції надійшли звернення з приводу 7433 ухилянтів, з них знайдено та доставлено до ТЦК 2591.

Правоохоронці Рівненської області повідомили про 9832 ухилянтів, 1828 з яких вдалося розшукати та доставити до військкоматів.

На Вінниччині від військкомів "бігають" 7288 мешканців регіону. 2325 ухилянтів правоохоронці вже знайшли.

На Кіровоградщині поліція зареєструвала 5955 звернень територіальних центрів комплектації про ухилення від призову та мобілізації.

До поліції Хмельницької області надійшло 1085 звернень. Скільки з них правоохоронцям вдалося знайти, цього ГУНП нам також не розповіли.

Таким чином, на сьогодні вже є дані, що військкоми передали в поліцію інформацію про 94 526 ухилянтів. З них 20 031 було знайдено поліцією та доставлено до ТЦК.

Є порушення і з боку представників ТЦК, які вважають, що мають право переступити закон. Причиною цього вони називають нібито "план мобілізації", який вони мають виконати. Однак це стосується тих випадків, коли вони хапали на вулицях чоловіків та запихали у мікроавтобуси. Деякі співробітники ТЦК незаконно вривалися в житло. Напевно, найбільше подібних скандалів було на Одещині.

Раніше "Апостроф" розповідав, скільки українців потонуло в Тисі від початку війни.

  • Вас також може зацікавити:

Деяким українцям змінять правила виїзду за кордон: названо категорію

У гідрокостюмах і з їжею: затримали двох ухилянтів, які вплав повертались в Україну

Рада збільшила чисельність прикордонників у складі Сил оборони