RU  UA  EN

Субота, 15 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 червня

Всі новини

СБУ повідомила про підозру продюсеру Бардашу, який з Росії закликає до захоплення Києва і Харкова

Співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру продюсеру Юрію Бардашу – той публікує антиукраїнські дописи, повторює проросійські тези та закликає захопити Київ і Харків.

Про це повідомляє СБУ в Telegram-каналі.

Читайте також: Працювали на ВПК Росії: СБУ викрила зрадників на підприємстві в Одесі

Зауважується, що СБУ зібрала доказову базу на продюсера і музиканта Юрія Бардаша, який виправдовує війну РФ проти України.

На початку повномасштабної війни Бардаш втік до РФ – вже там розпочав широку інформкампанію на підтримку окупантів. Для цього він регулярно публікує антиукраїнські дописи, зокрема у власному Телеграм-каналі, аудиторія якого, як зауважує СБУ, становить майже 50 тис. користувачів.

Окрім цього він також закликає до захоплення Києва і Харкова. Бардаш загалом регулярно повторює тези російської пропаганди, з’являючись в російських етерах на YouTube.

З огляду на це "ініційовані Службою безпеки експертизи підтвердили факти його інформаційно-підривної діяльності на користь агресора".

На основі зібраної доказової бази слідчі СБУ заочно повідомили продюсеру Бардашу про підозру за чотирма статтями ККУ, а саме:

  • ч. 2 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій);
  • чч. 1, 2 ст. 110 (розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території на порушення порядку, встановленого Конституцією України);
  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Та оскільки він переховується в РФ, наразі тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала поплічників Медведчука, які знімали брехливі сюжети на замовлення ФСБ.

  • Вас також може зацікавити:

У Харкові затримали зрадника: допомагав росіянам готувати наступ та збирав дані про ЗСУ

На Вінниччині затримали осудженого за дезертирство, яких допомагав "вагнерівцям": фото

СБУ затримала агентів РФ, які навели російські "Іскандери" по багатоповерхівці на Донеччині. Фото