RU  UA

Ціль - не Харків: в Україні розкрили плани весняного наступу росіян на Харківщині

Ціллю російських окупантів на Харківському напрямку є захоплення містечка Вовчанськ, а не багатомільйонного обласного центру. Контроль над цим населеним пунктом дозволить ворогу просуватися далі.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів колишній заступник начальника Генштабу Ігор Романенко.

Читайте також: Харків’ян закликали вивезти з міста дітей: ситуація загострилася, люди налякані

Він зазначив, що за силами та потужностями, які Росія зібрала на Харківському напрямку, вона не змінює своїх планів розширити так звану "санітарну зону". Масово завдає удари КАБами по кілька десятків на добу, артилерією, реактивними системами залпового вогню.

Там на території України перебуває угруповання у близько 35 тисяч людей на напрямку селища Липці - безпосередньо на харківському напрямку. Однак головне – у напрямку міста Вовчанська.

"Вовчанськ сам по собі – важливий населений пункт, від нього ворог може далі просуватися у фланг та тил нашого угруповання військ, яке обороняє Куп'янськ. Якщо подивитися на карту, все чудово видно", - пояснив військовий.

Він наголосив, що противник місяцями намагається атакувати Куп'янськ та Куп'янськ-Вузловий з південно-східного напрямку, однак марно. Тоді як за умови захоплення Вовчанська та просування далі, виникне загроза Куп'янську з іншого боку, тобто з тилу.

"Але зараз нам вдалося зупинити просування ворога з боку Вовчанська", - наголосив Ігор Романенко.

Нагадаємо, раніше в Росії поскаржилися на проблеми з наступом на Вовчанськ і розкрили плани.

  • Вас також може зацікавити:

Ворог двічі за ніч атакував Харків: що відомо про наслідки ударів. Фото

Прийшли "звільняти" Вовчанськ: як окупанти грабують будинки місцевих жителів. Відео

Росія завдала авіаудару по Вовчанську: фото руйнувань