RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

16 червня

Всі новини

Політичний експерт закликав ігнорувати заяви Безуглої та вимагати від керівництва ВРУ реакції

Єдиною реакцією на заяви Мар'яни Безуглої має бути ігнорування, а суспільство має тиснути на керівництво Верховної Ради для оцінки етичності поведінки нардепки.

Про це у Facebook написав політичний експерт Олександр Кочетков.

"Все в світі має свою межу, окрім людського глупства. Глупим людям завжди чогось не вистачає: грошей, впливу, визнання, врешті решт, тривіальної суспільної уваги. Саме тому, таких людей краще ігнорувати", – написав Кочетков.

Так він прокоментував два пости Безуглої, опубліковані з різницею у 4 місяці. У першому вона схвально оцінює головкома Олександра Сирського за захист Києва та Харківський контрнаступ, який називає його "авторським проектом". У другому – кардинально змінила думку і його критикує.

"Є такий сталий вислів: базарна баба. Головною ознакою є, що така персона знає слова, має рота, але не має достатньо розуму, щоб себе стримувати. Ці ознаки, на жаль, повністю лягають на згадану депутатку. Їй байдуже, кого поливати брудом. Її не обходять наслідки", – заявив експерт.

Він нагадав, що Безугла – заступниця Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, має голос і вплив, але попри це не запропонувала жодного закону чи законопроекту, який був би корисним для ЗСУ, покращував становище військовослужбовців. Натомість вона пропонувала на законодавчому рівні дозволити командирам розстрілювати підлеглих.

"Щоб писати адекватні закони, потрібно мати фах, компетенції, досвід, а щоб потрапити у новини – достатньо рота. Тому вона в новинах. Але чомусь і досі у Комітеті нацбезпеки… Потрібні термінові дії", – написав Кочетков.

Він закликав громадськість чинити тиск на керівництво ВРУ щоб питання етичності поведінки депутатки було розглянуто згідно регламенту.

"І нехай вона, якщо раптом перетворилися на невгамовну правдорубку, переходить до опозиції. І заробляє власний авторитет і політичну вагу, а не ті, що автоматично додаються до членства у фракції влади. А поки що на пані Мар'яну і хаотичні зміни її світосприйняття краще не звертати уваги. Як робить це керівництво ЗСУ", – заявив експерт.

Нагадаємо, Мар'яна Безугла систематично критикує військове командування України, скаржилась на волонтерів до СБУ, закликала виключити з ефіру Суспільне. Депутатку звинуватили у дискредитації Збройних Сил, зриві мобілізації та сприянні російським ІПСО. Комітет Ради з нацбезпеки проголосував за відкликання Безуглої з посади заступника голови. Але відповідна постанова так і не була винесена на голосування залу.