RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

16 червня

Всі новини

"Занадто багато собі дозволяє": захисники обурилися заявами Безуглої про військове керівництво

Для народної депутатки Мар'яни Безуглої ймовірно не має значення, хто перебуває на тій чи іншій посаді у військовому керівництві держави, адже її завдання – "пхати їм палки в колеса".

Так на останні заяви депутатки відреагував ветеран російсько-української війни, волонтер Арслан Місіратов, пише 24 канал.

"Мені здається, їй п***й, хто на цій посаді – Залужний чи Сирський. Її задача – просто пхати палки в колеса військовому керівництву та загалом військовим… В країні війна, і за такі слова варто було б впаяти вже термін нарешті! Занадто багато собі дозволяє", – заявив ветеран російсько-української війни, волонтер Арслан Місіратов.

Він вказав, що Головнокомандувач Олександр Сирський постійно перебуває на фронті, впроваджує зміни у Центрах підготовки, покращив процес ротації між батальйонами тощо.

"Хочете ви чи не хочете, подобається вам чи не подобається, але ми маємо призначеного Президентом Головнокомандувача, і це Олександр Сирський. А Безуглій варто б завалитись нарешті й займатись тим, в чому компетентна вона, тобто пити десь каву в кулуарах", – написав волонтер.

Заявами нардепки були обурені й інші користувачі. Адвокат Максим Шиповський вважає неприпустимим, що цивільна людина коментує військові призначення або дає характеристику Головнокомандувачу: "Дивує рівень некомпетентності Безуглої. Вона не враховує, в яких умовах ЗСУ тримають фронт… Сирський постійно перебуває на фронті, особливо у важкі епізоди війни з Росією. Безпосередньо своєю присутністю на передовій показує, що він – не паркетний генерал, а людина, яка всім серцем віддана справі захисту України".

Дружина військовослужбовця і сестра військовополоненого із ніком Sonya Rikyel написала, що для перемоги та повернення усіх захисників з полону українське суспільство має бути об'єднаним, а Безугла "робить усе, аби його розділити": "Мій брат вже 2 роки перебуває у російських катівнях не для того, аби хтось розхитував нашу державу зсередини та так безцеремонно критикував військових".

Військовослужбовець Олександр Кононученко назвав заяви та дії нардепки ганебними: "Знаю багато гідних українців, котрі щодня наближають нашу перемогу. Проте такого не можна сказати за депутатку Безуглу. Для чого піднімати медійну бурю в цей і без того нелегкий час? Цими діями ви нищите ворога? Чи наближаєте нашу перемогу? Що ви взагалі зробили для народу та України?".

Мар'яна Безугла після повернення з візиту на фронт назвала деяких українських генералів "злочинцями", переклавши на них відповідальність за втрати, які завдають російські окупанти.

Раніше народна депутатка організувала інформаційну атаку на колишнього головкома Валерія Залужного, скаржилась на волонтерів СБУ, закликала виключити з ефіру "Суспільне" та була авторкою скандальних законопроєктів, один із них пропонував дозволити командирам вбивати підлеглих за порушення.