RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Україну розпече до літніх градусів, але будуть і дощі: прогноз до кінця травня

Тиждень в Україні продовжується дощами та грозами, хоч повітря прогрівається до +24-28° вдень – синоптики прогнозують, що таке літнє тепло та опади затримаються в Україні до кінця тижня, офіційно відкривши літній сезон.

Про це для NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Читайте також: Частину України накриє 34-градусна спека: дата і карта погоди

Щодо температурних показників

Вона вказала на те, що цього тижня – з 27 травня по 2 червня – до України вже прийде справжня літня погода, адже температурні показники зростуть ще вище, ніж на минулому тижні.

Синоптикиня прогнозує наступну температуру на денні та нічні години: "У більшості областей найближчими днями вночі в межах +10°…+17°, а в денні години +20°…+27°".

Проте до кінця цього тижня та зокрема 1 червня стовпчики термометра повинні сягнути +29°. Найтепліше буде в східних областях – від 30° тепла до +32° (на початку червня). Таке літнє тепло прийде також і в південні та в переважну більшість центральних областей.

Легка прохолода може були хіба що 31 травня – тоді вдень температурні показники затримаються на +20-26°.

Щодо найнижчих показників – синоптикиня прогнозує, що вони традиційно будуть в Карпатах. Там температура триматиметься на 7-12° тепла вночі та не перетинатиме позначку в +20° вдень.

За словами експертки, червень в Україні буде на півтора-два градуси теплішим за кліматичну норму. Середня на місяць температура триматиметься на рівні 19-23°, а в горах – 16-19°.

Крім того, вона вважає, що в літній період між спекою українці зможуть подеколи насолоджуватись свіжістю та прохолодою.

Щодо опадів

Птуха прогнозує, що 28 травня дощі та подекуди грози пройдуть у південній частині країни, на Вінниччині, Кіровоградщині, а вдень вони завітають також на захід. Вона наголошує, що це будуть літні опади – локальні та короткочасні.

Проте вже 29-30 травня негода накриє більшість регіонів України, в період з 31 травня по 1 червня опади пануватимуть практично по всій Україні, окрім сходу.

Погода в столиці та області

Наталія Птуха прогнозує для мешканців столиці на 28 травня +14-17° вночі та до 28° тепла вдень. Вже 30 травня в столиці буде, порівняно з 28 травня, дещо прохолодніше – лише 22-24° вдень. Синоптикиня пояснює це так: "Це за рахунок того, що в денні години можливі короткочасні дощі та грози",

На її думку, локальні та короткочасні опади можуть пройти в регіоні не лише 30 травня, а й 29 травня, хоч вона вважає цю ймовірність досить низькою. Дощі будуть також і 31 травня:

"31 травня в нас майже всюди (по Київщині) короткочасні дощі та грози, а 1 червня лише місцями".

До кінця тижня температура вночі в столиці та області триматиметься на +12-17°, вдень показники зростатимуть до +25° (31 травня) та +28° (1 червня).

Нагадаємо, раніше ми залишали прогноз синоптика на кінець травня.

  • Вас також може зацікавити:

Справжнього тепла не чекати? Прогноз на літо-2024 від народного синоптика

Україну накриють "брудні дощі": коли можна чекати покращення погоди

"Брудні" дощі, грози і 30-градусна спека: прогноз синоптика на тиждень