RU  UA  EN

Неділя, 7 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Новини

6 липня

Всі новини

Адвокат Олександр Маковецький спростував заяви, що військком Борисов нібито мав намір залишити країну

Колишній одеський військком Євген Борисов, якого 28 травня знову затримали та помістили в СІЗО, не мав наміру "тікати" за кордон, як про це заявляли правоохоронці та ЗМІ.

Борисов не має ані юридичної, ані фізичної можливості для цього, про що розповів його адвокат Олександр Маковецький.

Захисник екскерівника ТЦК прокоментував заяви ЗМІ та інформацію від слідчих органів, що Борисов після виходу з СІЗО нібито планував "втекти з України".

Адвокат стверджує, що Борисов не має юридичних підстав для виїзду: Маковецький нагадав, що направив до ДПСУ судову ухвалу про заборону виїзду за кордон для свого клієнта.

"Під час воєнного стану можливість покинути Україну є суттєво обмеженою. Тобто жодної можливості виїхати за кордон мій клієнт не мав і не має зараз - чисто фізично", — зазначив адвокат.

Маковецький каже, що Борисов вніс 12 млн грн застави для виходу з СІЗО. Ані він, ані його родина не зацікавлені у їхній втраті — і так станеться, якщо колишній керівник ТЦК "втече" з України. Маковецький нагадав, що Борисов з самого початку не ховався від слідства та самостійно прийшов до ДБР.

"Борисов має серйозні проблеми зі здоров'ям після п'яти отриманих вогнепальних поранень. Він важко пересувається, йому потрібен постійний медичний догляд. У будь-який момент у нього може відірватися тромб. Все це робить втечу за кордон абсолютно неможливою навіть теоретично", — резюмував Маковецький.

Адвокат звернувся з проханням до правоохоронних органів та ЗМІ, закликав їх бути неупередженими та об'єктивними під час висвітлення справи щодо його клієнта.