RU  UA

Удари по поромах у Криму: якими є наслідки для російських військових

Удар ракетами ATACMS по поромній переправі противника в тимчасово окупованому Криму вже скоро може значно вплинути на ситуацію на фронті загалом.

Про це, а також про застарілі методи захисту окупантів та порушення російської військової логістики в етері Апостроф TV розказав начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук.

Читайте також: ЗСУ вгатили ракетами ATACMS по паромній переправі в Криму: деталі

Він згадує, як Генеральний штаб ЗСУ підтвердив удари по окупантах у районі Керчі, зауваживши, що всі події в тимчасово окупованому Криму відбуваються згідно з українською стратегією:

"Тут я не втомлююся повторювати, що вибухи в Криму ніколи не бувають випадковими, а вкладаються в загальну канву стратегії України зі знищення військового потенціалу і логістики противника".

Плетенчук додає, що поромна переправа, по якій було завдано удару, діє в рамках військової логістики окупантів.

"Великі десантні кораблі вони не можуть задіяти, і можу зараз упевнено сказати, що левова частка логістики забезпечувалася начебто цивільними поромами, – говорить він та додає: – ... такий логістичний інструмент уже вибито з рук росіян".

Спікер вважає, що дуже скоро це вже позначиться на лінії фронту. Для оборони ворог, за його словами, використовує застарілі ракетні комплекси, які просто не можуть впоратись з сучасними ракетами:

"Максимум, що вони там можуть поставити - це системи С-400, але і ці системи не справляються з перехопленнями сучасних ракет, оскільки у росіян досі багато технологій, включно з виробничими, застарілі. Вони постійно розповідають про "аналогів немає", але на практиці в їхніх системах ППО і ПРО багато "дірок"".

Нагадаємо, раніше ми розповідали, скільки російських катерів знищено у ніч проти 30 травня.

  • Вас також може зацікавити:

Це не просто "пошкодження": нові подробиці удару по поромам у Криму

"Тунці" у Криму відправились на дно: як це вплине на бойовий потенціал Росії

Це не просто "пошкодження": нові подробиці удару по поромам у Криму