RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

Всі новини

Під Часовим Яром загинув журналіст видання "Українські новини" - молодший лейтенант ЗСУ

Під час бойових зіткнень під Часовим Яром на Донеччині не повернувся з бойового завдання співробітник видання "Українські новини" – командир механізованої роти, молодший лейтенант ЗСУ Олександр Петраковський.

"В останній бій пішов на чолі групи. Позицію зайняли швидко. На жаль, ненадовго... В бліндаж прилетіла міна. Більше з нього ніхто не вийшов. Шукали поранених коптером. Наші двічі ходили забирати тіла, але безуспішно. Позиція нині під ворогом", - повідомили побратими загиблого.

Офіційно Олександр вважається зниклим безвісти за особливих обставин.

"Сповістити рідних … про те, що командир механізованої роти військової частини А42.. , молодший лейтенант Петраковський Олександр Вікторович, 1977 р.н., вірний військовій присязі, виявивши стійкість і мужність під час бойового зіткнення із ворогом поблизу м.Часів Яр Бахмутського району Донецької області 30.05.2024, безвісті зник за особливих обставин під час виконання військових обов'язків", - йдеться у сповіщенні командування військової частини рідним воїна.

Олександр Петраковський працював в "Українських Новинах" з 2014 року. Після звільнення міста Ірпінь був нагороджений відзнакою "За заслуги перед містом Ірпінь", пізніше - орденом "За мужність" ІІІ ступеня. За два роки війни пройшов шлях від старшого сержанта до молодшого лейтенанта ЗСУ. Понад рік керував механізованою ротою. В Ірпені у Саші лишилася дружина, двоє дітей і хворий батько. Підтримати родину журналіста і воїна – 4149609009043060.