RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Ситуація ще більше ускладниться: енергетики дали невтішний прогноз

Графіки відключень електроенергії в Україні у період з 3 по 9 червня застосовуватимуться протягом всієї доби – це пов'язано з вищим дефіцитом в енергосистемі, ніж минулого тижня.

Про це заявив голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький, інформує "НЕК Укренерго".

За його словами, у порівнянні з минулим тижнем на ситуацію впливатиме три основних фактори. Перший – це те, що починаючи з суботи, два енергоблоки атомних електростанцій були виведені на плановий ремонт, який не можна було відкласти. Як результат, потужності в енергосистемі буде менше, ніж раніше.

Другий фактор – це обстріли, протягом останніх двох ночей через які було пошкоджено деякі енергетичні об'єкти, зокрема кілька теплових та гідроелектростанцій – вони працюватимуть з меншим навантаженням, ніж раніше.

Читайте також: Зарядіть гаджети і зробіть запас води: як подбати про безпеку під час відключень світла

І останнє – це очікувана висока температура повітря, яка завтра і протягом наступного тижня сягатиме до +32 градусів, наприклад, у Києві. Це призведе до збільшення споживання електроенергії через інтенсивніше використання систем кондиціонування.

"Тому дефіцит, якого ми були позбавлені протягом кількох днів на цьому тижні, повернеться, причому в досить серйозному розмірі. Він не може бути фізично перекритий імпортом електроенергії з Європи. Тому з завтрашнього дня протягом всієї доби очікуються планові графіки відключень", - наголосив Кудрицький.

Він також додав, що найбільший дефіцит буде спостерігатися в ранкові та вечірні години. Однак він триватиме протягом всієї доби, і "фізично неможливо забезпечити відсутність вимкнень навіть вночі".

"Буквально в останні пару днів дуже сильно зріс обсяг імпорту саме вночі з Європи, він збільшився в 2-2,5 рази. Але навіть цього недостатньо, щоб повністю уникнути відключень вночі. Інша справа, що тривалість відключень вночі буде більш м’якою", – резюмував голова правління "Укренерго".

Раніше ми писали, що енергетики скасували екстрені відключення світла.

  • Вас може зацікавити:

Після нічних атак тисячі українців залишились без світла: яка зараз ситуація

Відключення світла повертаються? Що чекає на українців з 1 червня

Тарифна нестабільність: що ще подорожчає разом зі світлом