RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Катастрофа світового масштабу: як росіяни рік тому підривали Каховську ГЕС

Рівно рік тому, 6 червня 2023 року, о 02:50 росіяни підірвали греблю Каховської ГЕС, що спричинило людські жертви, загибель тварин, приватного майна та екологічну катастрофу.

Про наслідки підриву Каховської ГЕС розповідає "Апостроф".

Читайте також: Дно Каховського водосховища перетворюється у ліс: вражаючі кадри і розповідь еколога

Вважається, що підрив ГЕС здійснили бійці 205-ї окремої мотострілецької "казачої" бригади Сухопутних військ РФ. Підрив машинної зали гідроелектростанції був здійснений з середини та призвів до повного руйнування. Відновлення станції неможливе.

Руйнування греблі Каховської ГЕС призвело до викиду 18 кубічних кілометрів води упродовж трьох-чотирьох діб, унаслідок чого було затоплено щонайменше 80 населених пунктів, розташованих нижче за течією на берегах Дніпра.

Внаслідок підриву Каховської ГЕС було затоплено 620 квадратних кілометрів територій у чотирьох областях: Херсонській, Миколаївській, Запорізькій та Дніпропетровській. Від затоплення постраждали сто тисяч жителів цих областей.

Через руйнування ГЕС на територіях, що контролюються Україною, загинули 33 людини, 28 були поранені, більше 40 людей є зниклими безвісти. В окупованих Олешках, де на момент трагедії проживало приблизно 16 000 людей, за оцінками українських військових кількість загиблих становить щонайменше сотні. Шкода, завдана інфраструктурі та активам, склала 2,79 мільярда доларів США, а розмір збитків перевищує 11 мільярдів доларів США.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Саудівській Аравії вулиці перетворилися на крижані річки.

  • Вас також може зацікавити:

Уссурійськ пішов під воду через прорив дамби: відео масштабного потопу в РФ

Карма наздогнала втретє: після потопу Сочі накрило градом розміром із куряче яйце, фото та відео

Природа мститься за Україну: після потопу в Сочі під воду пішло Туапсе