RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

Всі новини

Ми маємо бути вдячні Гізо Углаві з НАБУ, а не знищувати його репутацію - ексзаступник генпрокурора

Скандал, що призвів до усунення заступника директора Національного антикорупційного бюро Гізо Углави, був штучно роздутий активістами, які ймовірно хочуть бачити в НАБУ "свою" людину.

Про це повідомив колишній перший заступник Генпрокурора України, політичний та громадський діяч, підприємець Давид Сакварелідзе.

За словами Сакварелідзе, Гізо Углава вже 10 років бездоганно служить державі. Він був у складі так званого "грузинського десанту", команди реформаторів, які створювали антикорупційну систему України.

"Я знаю цю людину давно, вона пройшла всі етапи служби в Грузії – від слідчого до обласного прокурора і заступника генерального прокурора. І на жодному з етапів його репутація не була заплямована, в Україні у тому числі. Ми маємо бути йому вдячні, а не знищувати його репутацію", – сказав Сакварелідзе.

Він додав, що низка активістів втручаються у роботу правоохоронних органів: без їхньої згоди нібито ніхто не має права на успішну історію.

"Згадайте, як буквально одразу після призначення директором НАБУ Семена Кривоноса, який пройшов конкурс за участю активістів, на нього з першого дня роботи розпочалися атаки. Ті ж активісти, які схвалили його кандидатуру, відразу почали звинувачувати його в тому, що він людина ОП. Коли їх питаєш, у чому це полягає, все зводиться до того, що Кривоніс не їхня людина", – заявив ексзаступник Генпрокурора.

Сакварелідзе звернув увагу, що процесуально проти заступника очільника НАБУ немає жодних обґрунтованих претензій. Усі звинувачення проти Углави існують виключно у медійному полі. За його словами, активісти, що розпочали кампанію проти Углави, хочуть прибрати людину, яка їм не подобається.

У такій ситуації може бути розвалено все Бюро, припускає колишній заступник генпрокурора, і якщо буде посіяна недовіра до керівників правоохоронних органів, які довгі роки співпрацювали з міжнародними та громадськими організаціями, розпочнеться хаос, застерігає Сакварелідзе.