RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Харківський активіст Яковець може бути пов'язаний з колаборантами - журналіст

Голова ГО "НОН-СТОП" Кирило Яковець може бути пов'язаний з проросійськими колаборантами і причетний до схем ухилення від мобілізації та розголошення особистих даних військовослужбовців ЗСУ. За даними фактами в Національній поліції зареєстровано кримінальне провадження.

Про це у блозі на Цензор.net пише журналіст, військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов.

Він посилається на розслідування, яке провела ветеранська організація "Вибачте, що живі", щодо голови громадської організації "НОН-СТОП".

"Путівку в життя цьому "адвокату" насправді дав єнакіївський кримінальний авторитет "Мантус" - Володимир Манукян. Який є правою рукою іншого знаного діяча донецького кримінального світу Армена Горлівського – Саркісяна. Того самого, який заснував сепарський "батальйон Арбат" на гроші російського олігарха і діяча так званого "Нагірного Карабаху" Рубена Варданяна. ГУР МО вважає Армена Горлівського "смотрящим" за набором російських зеків до ПВК після смерті Пригожина", - вказує автор.

За його словами, Кирило Яковець є адвокатом Манукяна, і може на його замовлення проводити медіа-атаки та "процесуальний тролінг".

Крім того, Кирило Сазонов зазначає, що Яковець організовував схеми для ухилення від мобілізації, ймовірно, за винагороду.

"Вивіз одного ухилянта за кордон зараз коштує точно більше 10 тисяч доларів. Вочевидь, єнакіївсько-горлівська "братва" не могла залишитися осторонь", - зазначив військовослужбовець і звинуватив вказаних осіб у зриві мобілізації.

Сазонов повідомляє, що проти Яковця за поданням ветеранської організації "Вибачте, що живі" відкрито кримінальне провадження, в тому числі, за оприлюднення особистих даних родини військовослужбовця ЗСУ.

"Типу активіст, насправді колишній харківський прокурор, а тепер адвокат колишніх "горлівсько-єнакієвских" (одного з яких, Саркісяна, ГУР назвав наслідником Пригожина по набору російських зеків у ЧВК) та їхня медійна торпеда. Ухилянт, ГОшка якого (ГО НОН-СТОП) розганяє проти мобілізації та надає правову допомогу ухилянтам. Істота здає особисті дані батьків військового журналіста, який викриває його на зв'язках з р-ю. А батьки на хвилиночку живуть у прифронтовій зоні. І всім все одно, справу відкривають лише після заяви ветеранської організації", - пише Кирило Сазонов.