RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

"Укрзалізниця" зменшить споживання світла: оновлений графік руху поїздів

Українське державне підприємство "Укрзалізниця" тимчасово змінить графіки руху 74 приміських електропоїздів для зменшення навантаження на енергосистему країни.

Про це йдеться на офіційному сайті компанії.

Читайте також: "Укрзалізниця" запускає двоповерховий "Інтерсіті+" з Києва до Львова. Фото

В УЗ зауважили, що зміни в русі приміських електропоїздів запроваджені на певний час. Сподіваються, що це заощадить енергоресурс.

"Укрзалізниця" впродовж червня тимчасово корегує графіки руху 74 приміських електропоїздів по всій Україні. Зміни не стосуватимуться критично важливих електричок, які забезпечують підвіз населення до роботи та зворотно", – наголошується у повідомленні.

Там пояснили, що деякі потяги тимчасово перестануть курсувати, а деякі рухатимуться з іншою періодичністю або їм обмежать маршрут. Такі зміни в розкладі вже запрацювали на окремих напрямках руху Львівської та Придніпровської залізниць. З часом аналогічні зміни запровадять на Південно-Західній й Південній залізницях.

В УЗ нагадали, що компанія є одним із найбільших енергоспоживачів в країні. У зв'язку з цим має намір реалізувати в різних куточках країни проєкти для створення електростанцій, які матимуть сумарну потужність до 250 МВт.

"Це дасть змогу частково покрити потреби в живленні об'єктів критичної інфраструктури "Укрзалізниці", а також споживачів по всій Україні, які під'єднані до розподільчої мережі товариства", - додали в компанії.

Раніше ми писали, що "Укрзалізниця" запустила спецпотяги на популярні маршрути.

  • Вас також може зацікавити:

Потяг "Київ-Варшава" їхатиме ще швидше: з якого числа прискорять рейс

"Укрзалізниця" завдала собі збитків на 300 млн, скасувавши аукціони з продажу брухту - експерт

Подорож по Європі лише за €8: новий залізничний маршрут з'єднав три курортні країни