RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

На Одещині викрили схему збагачення керівника ТЦК за сприяння лікаря ВЛК

У розпал чергової хвилі мобілізації в Україні, керівник ТЦК на Одещині Аркадій Васькевич у співпраці з підконтрольним йому лікарем ВЛК, депутатом та головним лікарем Овідіопольської лікарні Володимиром Літвінчуком, за твердженням місцевих, наживався на продажі "білих білетів" для чоловіків, які підлягають мобілізації.

Про таку схему заробітку йдеться у коментарях в одеських медіа, які широко висвітлюють судові засідання над головою ВЛК, що наразі підозрюється у розтраті комунального майна в особливо великих розмірах.

Стверджується про те, що Васькевич разом з Літвінчуком "давно впровадили свої схеми, однак голова ВЛК буде про це мовчати, навіть перебуваючи на лаві підсудних".

Сам керівник ТЦК Васькевич минулого року вже підозрювався в корупції, однак відбувся покаранням у вигляді штрафу. Літвінчука наразі судять за розкрадання бюджетних коштів: за інформацією слідства він як головний лікар закупив котли для своєї лікарні за завищеними цінами, чим спричинив збитки в сумі 1 млн 242 155 грн.

На думку низки дописувачів, справу Літвінчука "зливають у суді", а він сам буде мовчати щодо всіх причетних до схеми осіб. Літвінчук, за їх інформацією, у розкраданнях діяв не один, а спільно з головою бюджетної комісії депутатом Овідіопольської селищної ради Арменом Газіяном та головою Селищної ради Лідією Савельєвою. З ними він, як вказується, ділився коштами за медикаменти, які незаконно продавалися, хоча були виділені для селищної ради безкоштовно.

Саме Газіяну Літвінчук як голова ВЛК, йдеться у дописах, допоміг зробити інвалідність, щоб той зміг вивести рідних за кордон. І дійсно, за даними ЗМІ, син Газіяна минулого року покинув Україну за допомогою підроблених документів та наразі проживає в США.

Наскільки був причетним до цього керівник ТЦК Васькевич - поки що залишається невідомим, але тоді він вже працював у місцевому Територіальному центрі комплектування.