RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Грози, шквали і 35-градусна спека: синоптик попередив про аномальну погоду на тижні

Наступного тижня в Україні очікуються погодні гойдалки - від потужної спеки до дощів з грозами.

Прогноз погоди на 10-16 серпня підготував синоптик Ігор Кібальчич.

У понеділок, 10 червня, короткочасні дощі з грозами прогнозуються у західних, центральних та північних областях, а також на Одещині. Місцями вдень у західній частині Україні можливі сильні зливи, град та шквали до 22 метрів на секунду. Температура вночі до +18, вдень - від +22 до +27, й лише на сході та півдні повітря прогріється від +22 до +33.

Читайте також: В останній день тижня в Україні вдарить спека і гримітимуть грози

11 червня нестійка погода з грозовими дощами, градом та шквалами зі швидкістю до 20 метрів на секунду очікуються у північних, центральних, а також частково у західних областях. На сході та півдні - без істотних опадів. Температура повітря вночі від +14 до +19, вдень - до +27. Лише у південних та східних областях очікується спека від +28 до +34.

12 червня в усіх регіонах, за винятком Криму та Приазов'я, прогнозуються дощі, грози та град. Температура повітря вночі від +14 до +19, вдень повітря прогріється у середньому до +25. На півдні та сході вдень до +35 градусів, а у західних регіонах - від +17 до +22.

13 червня вночі пройдуть дощі з грозами у центральних та східних областях. Також опади можливі вдень у західних регіонах. Вночі температура опуститься до +15...+20 градусів. Вдень середня денна температура становитиме від +22 до +27, а в Криму, Приазов'ї та на Донбасі - до +31.

14 червня вночі дощитиме у західних областях, вдень - на більшій частині території України. Вдень місцямі можливі град та шквали. Температура повітря вночі від +11 до +20, вдень у західних та північних областях повітря прогріється до +24, в інших регіонах - до +31.

15 червня дощитиме на більшій частині території України, місцями можливі град та шквали. Температура повітря вночі від +10 до +20. Вдень стовпчики термометрів у середньому піднімуться до +27, а на півдні - до +31.

16 червня вночі пройдуть дощі з грозами на Лівобережжі, а вдень - у більшості областей, окрім південної половини.Температура повітря вночі від +12 до +17, а вдень повітря в середньому прогріється до +29.

Раніше ми розповідали, що на Україну насуваються магнітні бурі.

Вас може зацікавити:

Дощі, грози, шквали та град: на вихідні Україну накриє серйозна негода

Стануть у пригоді і парасольки, і панами: прогноз погоди на вихідні 8-9 червня

Україною на вихідних прокотиться хвиля злив з грозами: карти погоди