RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Керівник апарату ДПСУ Шеремет за війну збагатився у 9 разів - декларація

Керівник апарату Державної прикордонної служби Володимир Шеремет, якого НАБУ перевіряє на предмет корупційного злочину, що призвів до зриву поставки в України 10 захисних комплексів "Щит", за час війни покращив своє матеріальне становище. Статки родини досягли мільйонних позначок,у власності Шереметів з'явилася нова нерухомість.

Так, за 2023 рік, Володимир Шеремет вказав, що придбав нежитлове приміщення площею 68,5 м кв. у Львові. Коштувало воно понад 2 млн грн та записане на дружину. За 2023 Шеремет вказав, що має накопичення готівкою майже 1 млн грн, його дружина - понад 5 млн грн, ще 57 тис. доларів і понад 27 тис. євро на двох із дружиною. В той час, як у 2020 посадовець декларував 350 тис. грн у себе та ще 600 тис. грн у дружини, й повну відсутність накопичень. Таким чином відображені готівкові накопичення родини прикордонника за 3 роки зросли майже у понад 8 разів та сумарно склали майже 9 млн грн.

Зросла у Шеремета й офіційна зарплата: у 2020 за рік служби в ДПСУ він декларував близько 370 тис зарплати, то у 2023 - понад 1,2 млн грн (в середньому по 100 тис грн на місяць). Такий розмір зарплати за три роки теоретично міг би дозволити накопичити Шеремету близько 3 млн грн, що втричі менше за наявні в нього готівкові статки.

Дружина Шеремета при цьому була ФОП, і до призначення її чоловіка в адміністрацію ДПСУ заробляла за рік всього 265 тис.грн. Наразі дохід ФОП дружини Односум Світлани Олександрівни почав нараховувати мільйони. Попри успішність, діяльність ФОП дружини посадовця нещодавно була припинена.

Раніше стало відомо, що постачання в Україну захисних сигнальних комплексів "Щит" було зірвано, у медіа куратором угоди називали Володимира Шеремета, його ж звинуватили у зловживаннях службовим становищем.