RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

Всі новини

Тест на чесність: Мар'яна Безугла маніпулює фактами і дискредитує командування Збройних сил

Народний депутат України, член провладної фракції Мар’яна Безугла, член комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки відома українцям своїми щоденними публікаціями у соціальних мережах із критикою вищого військового командуванням України, зокрема міністра оборони України Рустема Умерова, Головнокомандувача Збройних Сил України Олександра Сирського та інших командувачів, яких Безугла у своєму фейсбуці називає "генеральською мафією".

Так, Безугла написала пост під гаслом "критикуєш-пропонуй", у якому висловила бажання стати міністром оборони України. Після цієї заяви "Апостроф" вирішив перевірити заяви пані Безуглої на чесність.

Три дні тому Мар'яна Безугла опублікувала пост, що за її ініціативи відбулося засідання Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. "Апостроф" звернувся по офіційний коментар до Генерального штабу Збройних Сил України що цього.

У пості Безугла звинувачує Головнокомандувача Збройних сил, що він "побоявся прийти і прислав зама" на засідання комітету. У Генштабі заяву Безуглої спростували: "Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський дуже часто перебуває у відрядженнях у зоні бойових дій, про що зокрема звітує на власній сторінці у фейсбуці. Він працює безпосередньо у підрозділах, особисто з'ясовує бойову обстановку і на місці віддає накази. Коли надійшло запрошення для участі у засіданні комітету Головнокомандувач вже був у зоні бойових дій і фізично не міг би повернутися, адже виконував заплановані і першочергові заходи. Тому Головнокомандувач доручив взяти участь у комітеті Начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майора Анатолія Баргилевича і свого заступника полковника Андрія Лебеденка", - повідомив нам речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов.

Також Безугла заявила, що "рівенського воєнкома, який лизався з колежанками Сирський і Павлюк призначили командиром 69 бригади". У заяві Безуглої йдеться про ексначальника Рівненського об'єднаного міського ТЦК та СП підполковника Олександра Ярмошевича. Про долю Ярмошевича "Апостроф" поцікавився у Генштабі. Речник Андрій Ковальов повідомив, що заява не відповідає дійсності, оскільки рішення про призначення підполковника Ярмошевича на посаду командира бригади ухвалював командувач Сухопутних військ Збройних Сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк, він і підписував наказ на призначення Ярмошевича, відповідно до його бойового досвіду.

"Щодо номеру бригади - я її не можу повідомити через безпекові обмеження, але бригада, якою командує підполковник Ярмошевич має інший номер", - зазначив речник.

Таким чином у публікаціях Безуглої помічені маніпуляції фактами, або відвертий обман, що можна трактувати як дискредитацію Збройних Сил.