RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Бур'ян не буде рости: як швидко вивести пирій з городу

Досвідчені городники знають, що пирій - один з найдокучливіших бур'янів, який швидко розростається і може серйозно зашкодити росту овочів.

Про це пише УНІАН.

Читайте також: Коли сіяти огірки у червні, якщо не зійшли: найкращі дати за місячним календарем

Одним із найбільш ефективних способів є застосування гербіцидів. Найбільш дієвим вважається гербіцид від пирію на основі гліфосату. Цей засіб проникає в коріння і повністю знищує рослину.

Для тих же, хто віддає перевагу органічним методам, є кілька способів, як вивести пирій з городу без хімії. По-перше, регулярне перекопування та ручне видалення коренів допомагає суттєво знизити кількість бур'янів. По-друге, використання мульчі та покривного матеріалу пригнічує пирій, позбавляючи його світла.

Як позбутися пирію за допомогою оцту

Ще одним із популярних способів є використання оцту. Просто змішайте його з водою у пропорції 1:1 та обприскуйте бур'яни. Цей метод вимагає кількох повторень, але досить ефективний.

Що посадити, щоб позбутися пирію

Ще одним не менш ефективним методом є посадка культур, які пригнічують бур'яни. Прекрасно підійдуть такі рослини, як конюшина, люцерна та гречка. Вони допоможуть створити на городі щільну зелену масу.

Щоб позбутися пирію швидко і назавжди, можна поєднувати кілька методів: використання гербіцидів, мульчування, посадка переважних культур та регулярне перекопування.

Раніше "Апостроф" розповідав, як селітра поліпшує родючість ґрунту.

  • Вас також може зацікавити:

Позбутися колорадського жука легко: як вберегти картоплю від шкідників

Сповільнять ріст розсади: три головні способи

Дадуть добрий врожай на зиму: де і як краще садити кабачки на городі