RU  UA

Чи потрібен ЗСУ "кастрований" танк? Експерт пояснив, що стоїть за гучними заявами Rheinmetall

Плани виробляти німецьким концерном "Rheinmetall" в Україні гібриди танків "Leopard" та ППО "Skyranger" більше схожі на рекламну пропозицію, яку представники концерну зробили за допомогою інформації у ЗМІ.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Іван Киричевський, експерт "Defence Express".

"Така інформація не означає, що ось завтра на заводі будуть збирати гібридні танки. Досить згадати, що Rheinmetall вміти робити подібні рекламні пропозиції, які вже викликали політичний резонанс", - пояснив він.

Киричевський навів приклад історії з танковою коаліцією для України, коли обіцяли поставити в Україну велику партію "Leopard" і "Pantera", як тільки Шольц дасть команду. Однак цього не сталося.

Читайте також: Ракети Patriot і танки Leopard: Іспанія готує новий пакет допомоги Україні

При цьому, за словами спікера, навіть якщо говорити про рекламну пропозицію, виникає низка питань.

"Skyranger роблять на базі танка Leopard 1. У них вже закінчилися снаряди 105 мм? Виходить, що нам в Україні вже Leopard 1 не потрібні саме танки? Такі машини можуть використовувати хоча б як вогневі позиції для знищення окупантів. Також слід мати на увазі, що Skyranger ефективний лише якщо він діє в комплексі з ешелонованою системою ППО, а не сам собою. Тому питання, чи потрібний нам просто "кастрований" танк, якщо нам потрібний саме повноцінний танк?", - запитав експерт "Defence express".

Нагадаємо, на Саміті миру у Швейцарії 15 червня американська віцепрезидентка Камала Гарріс повідомила, що США виділяють 1,5 мільярда доларів Україні на гуманітарні та енергетичні проблеми.

  • Вас може зацікавити:

Байден заявив про підготовку "плану перемоги" України

Які шанси у Трампа стати президентом знову: астрологиня склала прогноз до кінця року

Трамп зробив заяву про невигідність перемоги України