RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

​У МОУ розповіли, які дані включає електронний військово-обліковий документ

Електронний військово-обліковий документ, запроваджений у мобільному додатку «Резерв+», містить дані про дату проходження ВЛК, про відстрочку чи бронювання. Це документ має таку жюридичну силу, як і паперовий.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко в ефірі телемарафону «Єдині новини».

"Сьогодні вночі був здійснений реліз Міністерством оборони України. Ми нарешті отримали електронний військово-обліковий документ. Він має точно таку юридичну силу, як і паперовий. Цей документ містить QR-код, завдяки якому поліція, ТЦК та СП можуть перевірити чинність документу дуже простим шляхом – через камеру на смартфоні, фактично завантаживши собі той же застосунок", - розповіла вона.

За словами заступниці міністра, цей електронний документ вже легалізований постановою Кабінету міністрів України та повністю приривняний до паперового зразка.

"В документі є персональні й службові дані, інформація щодо дати вашої ВЛК, щодо відстрочки чи бронювання. Буквально всі дані, які стосуються військового обліку, ви зможете завантажити, натиснувши кнопку «згенерувати» цей документ. Військо-обліковий документ наразі потрібний громадянам в багатьох випадках. Крім того, є обов’язок військовозобов’язаних носити з собою цей документ. Його можуть просити при прийомі на роботу чи на навчання. У всіх цих випадках електронний обліковий документ допомагає уникати папірців", - сказала Катерина Черногоренко.

Вона зазначила, що Міноборони запускає цю послугу декількома хвилями і абсолютно всі отримають доступ до можливості генерації цього документу.

"Ми бачимо вже по статистиці – успішно завантажили військово-обліковий документ на цей момент вже 62 тис. користувачів. Це дуже великий попит", - повідомила заступниця міністра і додала, що застосунок протягом кількох днів буде доступний до завантаження у всіх маркетах.

Читайте також: Електронний військово-обліковий документ вже отримали 62 тисячі українців