RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

29 червня

28 червня

27 червня

Всі новини

Замах на казахського журналіста у Києві: двоє громадян Казахстану оголошено в міжнародний розшук

Двох громадянам Республіки Казахстан, яких підозрюють у виконанні замаху на вбивство казахського опозиціонера Айдоса Садикова, оголосили в міжнародний розшук.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора в Telegram-каналі.

Офіс Генпрокурора повідомляє, що за процесуального керівництва Київської міської прокуратури двом громадянам Республіки Казахстан повідомили про підозру у замаху на умисне вбивство, вчиненому на замовлення та за попередньою змовою групою осіб.

В повідомленні нагадують, що замах на громадянина Казахстану здійснили 18 червня у Шевченківському районі Києва, неподалік будинку, де мешкає подружжя.

"Завдяки скоординованим діям правоохоронців попередньо встановлено, що двоє чоловіків ретельно спланували вбивство журналіста, який має в Україні статус біженця", – йдеться у повідомленні.

Офіс Генпрокурора повідомляє, що підозрювані, перетнувши польсько-український кордон, прибули в Україну 2 червня. У столиці вони орендували квартиру та придбали автомобіль для того, щоб постійно спостерігати за потерпілим та вивчати його маршрути пересування.

"18 червня, в день скоєння злочину, один з підозрюваних підійшов до машини постраждалого, зробив постріл, а його спільник спостерігав за ситуацією навколо будинку. Після цього вони залишили місце злочину. Територію України підозрювані покинули в день скоєння замаху на умисне вбивство, перетнувши кордон України та Молдови", – зауважують в повідомленні.

Наразі двох громадян Республіки Казахстан оголошено в міжнародний розшук. Голосіївський районний суд Києва заочно обрав їм запобіжні заходи, а саме – тримання під вартою. Триває слідство, вживаються заходи щодо затримання підозрюваних.

Як повідомляла дружина казахстанського опозиціонера Айдоса Садикова, журналістка Наталія Садикова, чоловік в тяжкому стані, 18 червня йому зробили операцію.