RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

Україна продовжить спроби притягнути Іран до відповідальності за збиття Boeing-737 у 2020 році

Міністерство закордонних справ України продовжуватиме намагатися притягнути Іран до відповідальності за катастрофу відповідно до міжнародного права, попри рішення суду Онтаріо.

Про це МЗС повідомило Суспільному.

10 червня 2024 року суд Онтаріо вирішив, що МАУ проявила недбалість під час експлуатації рейсу PS752 і несе відповідальності за компенсацію сім’ям жертв, які загинули внаслідок випадкового обстрілу літака іранськими військами 8 січня 2020 року.

У МЗС України наголошують, що рішення суду є результатом бажання родичів отримати інформацію про загибель своїх близьких у разі невиконання Іраном своїх міжнародно-правових зобов'язань.

У відповіді на запит Суспільного йдеться: "Переконані, що безпека цивільної авіації — це насамперед зобов’язання держав, які не повинні застосовувати зброю проти цивільних літаків у польоті".

МЗС разом з іншими членами міжнародної групи, яка координує допомогу жертвам рейсу PS752, продовжить зусилля з притягнення Ірану до міжнародної відповідальності в рамках Міжнародного суду ООН і Ради Міжнародної організації цивільної авіації (IКAO).