RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

Всі новини

Які гелікоптери росіяни застосовують у Чорному і Азовському морях: у ВМС дали відповідь

Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук заявив, що окупанти найчастіше застосовують над Чорним і Азовським морями гелікоптери Ка-27, Мі-8 та Мі-24, які більше застосовуються на російському флоті.

Про це він повідомив в етері національного телемарафону "Єдині новини" 22 червня.

"Це вони застосовують для боротьби з дронами, для патрулювання, для викриття надводної обстановки. Ка-52 - це, в принципі, більше машина для суходолу, це протитанковий гелікоптер", - пояснив речник ВМС ЗСУ.

Плетенчук додав, що раніше у Чорному морі фіксували різні гелікоптери, від Су-24 для тактичної, патрульної та розвідувальної авіації, до Су-57. Зараз окупанти вивели серйозне протиударне угруповання - щонайменше шість кораблів, а також тральники. У середньому, у морі перебуває шість-вісім їхніх кораблів.

"Вони вирішили, що знайшли таку безпечну формулу для себе - це перебування у Чорному морі. За рахунок насамперед авіації фактично вони присутні, і підводний човен як корабельний склад. Надводних кораблів у них жодних немає, не враховуючи невеличких катерів біля узбережжя, які займаються протидиверсійною обороною", - зауважив він.

Нагадаємо, раніше Дмитро Плетенчук повідомляв про втечу двох російських кораблів з окупованого Севастополя.

Також ми писали, що 18 червня українським воїнам вдалося знищити три російські малі плавзасоби на Дніпрі, а також 11 російських гармат на Південному напрямку.