RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

Військовий облік за кордоном: з якими проблемами стикаються українці

Після оновлення Кабміном правил військового обліку чоловіків, які перебувають за кордоном, українці стикаються з певними проблемами.

Одну з історій розповіли на YouTube-каналі адвокатів "Пані в законі".

"Нам написав чоловік про те, що він в Гданську подзвонив до консульства і поцікавився: як йому стати на облік. На що отримав зустрічне питання: чи стоїте ви на консульському обліку. Чоловік відповів, що на консульському обліку не стоїть і хоче оновити дані. Йому відповіли, що якщо він не стоїть на консульському обліку, то оновити дані він не може. Далі – поворот. Чоловік запитав як йому стати на консульський облік. На що отримав відповідь що для цього треба оновити дані.

Отже, для того, щоб оновити дані, треба стати на облік консульський. А для того, щоб стати на консульський облік, треба оновити дані. На все це загалом йому була дана порада приїхати в Україну, звернутися до ТЦК оновити дані або оновити їх через "Резерв+" і тоді вже ставати на консульський облік", - зазначила адвокатка.

У соцмережах люди обговорюють нові правила обліку.

"Мій син оновив дані через Резерв+ за кордоном, а йому показало, що потребує уточнення даних, тобто треба їхати до ТЦК. Кидай своє відрядження, роботу і їдь уточнювати до ТЦК, а там усі знаєте, що буде далі", "У більшості українців за кордоном вже не має сил воювати з чиновниками в Україні. Люди подаються на міжнародний захист, а це значить, що люди просять захист від України та діючої влади. Після подачі вони навіть не мають права звертатися в консульство по якимось питанням", "Через Резерв+ неможливо оновити дані якщо немає банківського рахунку в Україні. А його, звичайно, немає у людей які живуть за кордоном купу років. На консульському обліку не стоїш, значить їдь в Україну. Їдеш в Україну, стаєш на облік, з країни не випустять вже. Прощавай робота, прощавай іпотека і квартира, прощавай дружина і діти, бо навіщо ти таке дурне їм треба", - пишуть українці.