RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

В Україні планують запровадити накопичувальну пенсійну систему - Мінсоцполітики

В Україні планують запровадити накопичувальну систему, яка буде включена до пенсійного страхування.

Про це розповідає видання "На пенсії", посилаючись на заяву першого заступника міністра соцполітики Дарини Марчак.

Хоч накопичувальну систему буде впроваджено після того, як закінчаться військові дії та стабілізується економіка, Марчак наголосила на важливості створення необхідної законодавчої бази для підготовки інфраструктури перед нововведеннями.

Планується, що у рамках накопичувальної системи буде створено персональні пенсійні рахунки, на які українці вноситимуть регулярні внески за весь час своєї трудової діяльності.

Солідарна пенсійна система має становити не менше 40% від середньої заробітної плати, яку отримував пенсіонер. А новий вид пенсії збільшить виплати на 15-20%.

На переконання заступниці Мінсоцполітики, українцям варто збирати гроші на пенсію вже з самого початку трудового стажу, оскільки це потрібно як для підтримки пенсіонерів, так і для забезпечення своєї старості.

“Таким чином, ви будете не тільки впливати на підвищення розміру своєї пенсії в майбутньому, а й підтримувати поточних пенсіонерів – бабусь і дідусів, які в період війни живуть на пенсію. Це буде проявом соціальної згуртованості, підтримка один одного у важкі часи”, – підсумувала Марчак.

Раніше Дарина Марчак заявляла, що українцям варто почати відкладати кошти на старість і готуватися працювати стільки, скільки буде можливо фізично.