RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Українці не платитимуть за новий дозвіл на в'їзд до Ізраїлю у 2024 році

У посольстві України в Ізраїлі повідомили, що нова система дозволу на в'їзд в країну ETA-IL для українських громадян буде безкоштовною до кінця 2024 року. Після чого вартість становитиме 6,7 долара.

Про це повідомили у пресслужбі диппредставництва.

Там зазначили, що починаючи з 1 липня поточного року громадяни країн, між якими діє безвізовий режим з Ізраїлем (зокрема, України), муситимуть подавати заявки на електронну візу ETA-IL для в'їзду в Ізраїль на термін до 90 днів із туристичною чи діловою метою.

Такі дозволи (ETA-IL) будуть дійсними для багаторазових поїздок упродовж двох років від дня авторизації чи до закінчення терміну дії паспорта.

Адміністративний збір із українців почнуть стягувати з 2025 року.

Громадянам рекомендують подавати заявки на в'їзд мінімум за три доби до подорожі, моменту бронювання квитків, готелю чи інших витрат, що пов'язані із запланованою подорожжю в Ізраїль.

"Термін розгляду заявки компетентним органом Ізраїлю від 24 до 72 годин", - зазначили у посольстві.

Відомо, що з 1 липня система працюватиме в експериментальному режимі для громадян усіх інших безвізових держав, а з 1 серпня стане обов'язковою для всіх країн, зокрема й України, у яких діє безвізовий режим.

Заявки можна подавати будь-коли перед поїздкою в Ізраїль дистанційно за посиланням.

Раніше ми писали, що Україна запровадить вимоги попереднього затвердження документів на в'їзд для громадян Ізраїлю, включаючи паломників.