RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

Всі новини

Розкрадання держкоштів оборонного підприємства - СБУ викрила експосадовця

На Харківському державному підприємстві, що входить до концерну "Укроборонпром", викрили розкрадання коштів на ремонтах військового транспорту. Протиправну схему організував генеральний директор заводу у 2022 році.

Про це інформує пресцентр Служби безпеки у Харківській області.

За версією слідства, влітку 2022-го тодішній гендиректор підприємства реалізував протиправну схему заволодіння грошима, які передали для виконання оборонного замовлення.

У рамках договору з Міністерством оборони підприємство мало виконати ремонт та технічне обслуговування транспорту військового призначення.

Директор долучив двох спільників: підлеглого - керівника управління матеріально-технічного постачання, представника компанії, яка займалась здійсненням постачання запчастин. Вони вирішили замість нових запасних частин для окремих вузлів та агрегатів закупити відремонтовані. При цьому деталі були неналежної якості, не підпадали під норми та чинні стандарти, порушували умови укладеного контракту.

"Директор заводу та начальник управління матеріально-технічного постачання зі свого боку підписували документи про прийомку завідомо неякісних деталей, забезпечували безперешкодне проходження ними вхідного контролю якості на підприємстві та потрапляння цих неякісних комплектуючих до збиральних цехів", - йдеться у повідомленні.

Результат товарознавчої експертизи підтвердив неналежну якість деталей.

У підсумку на основі зібраних доказів колишньому посадовцю та двом іншим учасникам угоди повідомили про підозру за ч. 4 ст. 191 КК "Заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану".

"Наразі всім трьом фігурантам обрано запобіжні заходи: колишньому директору - тримання під вартою, іншим - цілодобовий домашній арешт", - додали в СБУ.

Нагадаємо, днями правоохоронці викрили схему закупівлі електроенергії за завищеними цінами, до якої може бути причетний міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.