RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

В Одесі впіймали "підпалювачів" авто військових

Працівники СБУ затримали двох чоловіків, які мали підпалити автівки військових.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

"Служба безпеки та Національна поліція запобігли серії терактів в Одесі. У результаті комплексних заходів в обласному центрі затримано двох чоловіків, які працювали на ФСБ", - йдеться в повідомленні СБУ.

Зазначається, що на замовлення російської спецслужби чоловіки готували підпали авто українських військових на території міста Одеса.

Щоб виявити потенційні цілі, злочинці ходили вулицями міста та фіксували номерні знаки та паркувальні місця транспортних засобів, якими керували військовослужбовці.

Ними було спалено службове авто воїна із бойової бригади ЗСУ, що дислокується на території Одеського регіону.

Правоохоронці становили місця перебування обох зловмисників і затримали їх у власних помешканнях.

За даними слідства, одним із затриманих є раніше судимий наркоторговець з Одеси. Для вчинення злочинів рецидивіст залучив місцевого наркозалежного, який погодився бути спільником в обмін на дозу наркотиків.

Під час обшуків у чоловіків вилучено мобільні телефони із доказами злочинів, місткості із розпалювачем та банківські картки, на які мали отримати "винагороду" від спецслужб РФ.

Слідчі СБУ повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт, вчинений за попередньою змовою групою осіб, що заподіяв значної майнової шкоди).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 12 років тюрми.