RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

29 червня

Всі новини

СБУ затримала сімох блогерів, які зривали мобілізацію та "зливали" розташування локації ТЦК

В Одесі силовики викрили мережу блогерів, які діяли в інтересах російських спецслужб. Фігуранти намагалися зірвати мобілізацію та "зливали" розташування ТЦК на територію міста.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Зловмисники знімали провокаційні трансляції та поширювали фейкові новини про українських військових та представників ТЦК. Крім того, блогери поширювали координати блокпостів і маршрути руху мобільних груп місцевих військкоматів.

Служба безпеки зірвала плани ворога і затримала 7 фігурантів.

Серед затриманих – подружжя, які злили список місць дислокації українських військ у проросійському Telegram-каналі з понад 200 тисячами глядачів.

За наявними даними, цей інтернет-ресурс курують представники ФСБ і таким чином збирають інформацію про позиції та переміщення ЗСУ.

Крім подружжя, СБУ затримала ще одного місцевого жителя, який злив інформацію в тому ж Telegram-каналі.

Також затримали чотирьох одеситів, які намагалися зірвати мобілізацію через дописи в спецгрупах і чат-боти в популярних месенджерах.

Затримано адміністратора регіонального Телеграм-каналу із 15-тисячною аудиторією. Там фігурант поширював актуальні локації військовослужбовців ТЦК і закликав своїх підписників долучатися до підривної діяльності на користь РФ.

Під час обшуку у підозрюваних вилучено мобільні телефони та комп'ютерну техніку з доказами злочинної діяльності.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за ст. 114-1 Кримінального кодексу України "перешкоджання законній діяльності ЗСУ в особливий період".

Зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі.