RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

27 червня

Всі новини

Здатися в полон або на Божий суд: Віталій Саранцев про долю ворога та ситуацію у Вовчанську

Ситуація у Вовчанську мінлива. У заблокованих на агрегатному заводі у місті окупантів є три варіанти дій, серед яких здаватись в полон чи "йти на Божий суд".

Про це в етері національного телемарафону розповів представник відділу комунікацій оперативно-тактичного угрупування військ "Харків" Віталій Саранцев.

За словами Саранцева, минулої доби противник нарощував темпи наступу на Харківському напрямку, також шукав шляхи, щоб "вклинитися в нашу оборону та здійснював спроби вибити українські підрозділи із зайнятих рубежів".

"За участю штурмових загонів 153 танкового полку, 47 танкової дивізії ворог намагався вести наступальні дії в житловій забудові міста Вовчанськ, але був відкинутий", - наголосив представник відділу комунікацій ОТУ військ "Харків".

Він зауважує, що ситуація у Вовчанську дуже мінлива. Що стосовно подій на агрегатному заводі – він коментує її наступним чином:

"Що стосується ситуації з російськими підрозділами на агрегатному заводі, то я волів би, щоб ми припинили створювати цей міф мучеників Вовчанська, оскільки ми тільки сприяємо героїзації тих окупантів, які там перебувають".

На думку спікера, окупанти мають три варіанти дій, серед них – здаватись в полон чи "йти на Божий суд":

"В них наразі є три варіанти дій: здатися українським військовим в полон і постати перед українським правосуддям, або постати перед міжнародним судом, або постати перед судом Божим. У реалізації всіх трьох варіантів ми готові максимально сприяти".

Віталій Саранцев також вказав, що по рубежу населених пунктів Глибоке та Лук’янці фіксували поодиноке переміщення особового складу противника, ймовірно, з метою евакуації поранених та поповнення матеріально-технічних засобів.

Читайте також в "Апостроф", як прикордонники філігранним ударом "викурили" з хати у Вовчанську російських окупантів.