RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

27 червня

Всі новини

В Миколаєві поліцейські викрили схему "звільнення" від військової служби за гроші

На Миколаївській області викрито схему зняття чоловіків з військового обліку. Двоє молодих людей обіцяли за 15 тисяч доларів "впливати" на персонал медичного закладу, щоб ті оформлювали документи на інвалідність.

Про це повідомили на сайті НПУ в Миколаївській області.

"Зловмисники за певну суму коштів в іноземній валюті пообіцяли клієнту вплинути на посадових осіб лікарського закладу щодо оформлення групи інвалідності та подальшого зняття чоловіка з військового обліку. Нині слідчі поліції оголосили обом фігурантам про підозру за ч. 3 ст. 369-2 КК України", - йдеться в повідомленні НПУ.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що двоє миколаївців 20 та 22 років, які планували незаконну схему отримання доходів, вступили в змову з метою надання послуг чоловікам призовного віку, щоб допомагати тим незаконного ухилятись від військової служби.

Один із ділків мав знайти клієнтів, а інший нібито мав можливість вплинути на персонал місцевого центру медико-соціальної експертизи.

Завдяки спільним зусиллям зловмисників клієнти, заплативши 15 000 доларів США, отримували обіцянку набути статусу інвалідності, що дозволяло військовозобов’язаним перетнути кордон.

Слідчі поліції повідомили затриманим про підозру за ч. 3 ст. 369-2 КК України "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди".

За скоєне підозрюваним загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.