RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

29 червня

Всі новини

В Україні запрацював новий закон щодо військовозобов’язаних: що тепер бачитиме ТЦК

У п'ятницю, 28 червня, набрав чинности підписаний президентом Володимиром Зеленський закон про удосконалення порядку ведення військового обліку.

Документ опубліковано на сайті Верховної Ради.

Згідно з новим законом, тепер ТЦК через реєстр "Оберіг" буде бачити дані військовозобов'язаних про несплачений штраф за ухиляння від мобілізації, а також про відкрите виконавче провадження. Крім цього буде відображатись інформація про блокування рахунків ухилянта.

Крім цього, за новими правилами, виключно за згодою військовозобов'язаного до реєстру вносяться дані стосовно батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників та інших представників, дітей, відомості про сімейний стан особи та відомості про членів її сім’ї.

До реєстру тепер вносяться не просто реквізити паспортів, а реквізити документів, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну. Також у "Оберіг" внесуть відомості не просто про освіту та спеціальність, а реквізити документа про освіту (серія, номер, дата видачі, заклад освіти, що видав, рівень освіти, професія, галузь знань, спеціальність).

Як повідомляв "Апостроф", з 18 травня тих, хто раніше мав право на службу за місцем проживання, тепер можуть відправити в інший регіон.