RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 липня

Всі новини

На Тернопільщині поліція затримала групу наркоторгівців

У Тернопільській області слідчі знешкодили злочинну групу наркоторговців та вилучили товарів і майна на суму близько 2 мільйонів гривень.

Про це повідомили на сайті НПУ.

Учасників організованої групи, яка займалася розповсюдженням наркотиків, затримали співробітники Управління з боротьби зі наркозлочинністю.

У місяць ділки реалізовували приблизно 2 тис. доз наркотичних та психотропних засобів. Слідчі поліції висунули звинувачення організатору та шістьом спільникам.

Цей наркобізнес організували у Тернополі місцеві жителі на початку року. Лідер банди замовляв заборонені препарати у великих кількостях через Інтернет, а потім продавав їх поштою. "Підприємець" починав з магазину, створеного в Telegram.

Коли справи почали покращуватися, він залучив до роботи своїх друзів і дівчину. Потім зловмисники відкрили ще один магазин і збільшили кількість працівників.

27 червня працівники УБН ГУНП в Тернопільській області спільно зі слідчими, оперативниками карного розшуку та за силової підтримки бійців спецпідрозділу "КОРД" провели у помешканнях та автомобілях підозрюваних 17 обшуків. Серед вилученого - майже пів кілограма канабісу та 200 грамів психотропної речовини "PVP".

Поліцейські затримали організатора та його спільників відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі повідомили їм про підозру за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Санкція статті передбачає до десяти років в’язниці з конфіскацією майна.

Суд обрав фігурантам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.