RU  UA  EN

Четвер, 4 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Новини

4 липня

Всі новини

Кадиров торгує фіктивною участю у війні: з нагородами та імунітетом від тюрми

Глава Чечні Рамзан Кадиров торгує фіктивною участю у війні проти України. За гроші також можна отримати "бойові" нагороди та імунітет від ув'язнення. Кошти йдуть для поповнення бюджету фонду Ахмата Кадирова.

Про це розповів Беслан Каримов, наближений до правої руки Кадірова, депутата Держдуми Адама Делімханова, пишуть російські пабліки. Останні роки Карімов мешкає у Туреччині.

За його словами, йому і всім наближеним "рішалам" і бандитам дали повний карт-бланш не тільки на традиційний рекет і вимагання, але і на VIP-послуги силових структур Чечні, тільки платіть данину.

Наприклад, повернутися в Росію та закрити кримінальну справу, за яку розшукують, коштує від 10 мільйонів рублів ( 113 тисяч доларів). Стільки ж коштує витягнути людину з в'язниці. При цьому гарантують, що поїздка на передову виключена, а вся участь у війні буде офіційною і нагадувати курорт. Схема проста: спочатку клієнт робить пожертвування, наприклад, 10 автомобілів УАЗ, потім підписує контракт, як доброволець на 4-8 місяців. Перші кілька місяців ахматівці проводять в Чечні, де начебто проходять навчання, а потім їдуть в місце дислокації далі від фронту. Як варіант, у Брянську область.

"Там люди живуть, як на курорті, квартири знімають, баб ї**ть", — розповів Карімов.

За його словами, в суму входять нагороди і реабілітація/закриття кримінальної справи.

Повідомляють, що один з прикладів роботи цієї схеми - звільнення з в'язниці одного з лідерів мафії - Еміна Аліага-огли Ахмедова. У 2020 році його було засуджено на 15 років колонії. Відбував термін у колонії суворого режиму у Тамбові. Потім його етапували до П'ятигорська і Чечні. Там Ахмедов підписав контракт із "Ахматом", але воювати його не відправили. Після "тривалої підготовки" в Чечні, Ахмедов опинився на орендованій квартирі в Ростові. Після закінчення 6 місяців "участі у СВО" йому обіцяно нагородження, після чого він остаточно стане вільною людиною. За це родичі Ахмедова заплатили 10 млн рублів для кадирівського фонду і ще 500 тисяч доларів пішли комусь з оточення Адама Делімханова.

Як повідомляв "Апостроф", у травні 2024 року у Вовчанську провели масову ліквідацію кадирівців.