RU  UA  EN

Четвер, 4 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Суспільство

У МОН пояснили, як школярів навчатимуть стріляти

У Міністерстві освіти і науки розповіли, як у школах відбуватиметься реалізація обов’язкового курсу початкової загальновійськової підготовки.

Про це йдеться у матеріалі "Апострофа".

Зазначається, що з 1 вересня 2024 року передбачатиметься збільшення практичних відпрацювань, ніж було раніше.

Як приклад, програма містить модулі, які передбачають ознайомлення з різними видами озброєнь, стрілецькі тренування та навчання стрільбі із застосуванням навчально-тренувальних засобів (електронний, мультимедійний, лазерний тир, лазертаг, страйкбол тощо).

В рамках програми відбуватиметься практичне відпрацювання навичок.

"Але важливим є не просто вміння влучно стріляти чи розібрати та зібрати зброю на швидкість. Важливо, щоб учнівство мало розуміння, що таке сучасна війна, які знання та навички на ній необхідні, а головне - створити мотивацію долучатися до оборони України", - пояснили у відомстві.

Також у Міносвіти розповіли, як буде здійснюватися забезпечення навчальним обладнанням для ПЗВП (зброя, техніка, військова форма). Там пояснили, що на закупівлю нового обладнання передбачена субвенція в сумі 1,74 мільярда гривень.

За ці кошти буде придбане обладнання відповідно до Типового переліку, зокрема: симуляції управління дронами, навчальні тири й макети, аптечки й тренажери для серцевої реанімації, тренажер дефібрилятора, турнікети, навчальні набори для роботи з електронікою та зв'язком.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Початкова військова підготовка: як дітей навчатимуть захищати Україну