RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Новини

5 липня

Всі новини

Олег Сенцов закликав готуватися до війни на 10 років

Режисер і оборонець України Олег Сенцов наголосив на тому, що українцям варто готуватись до тривалої війни на 10 років.

Про це він розповів в інтерв’ю для "Радіо Свобода".

"Треба перестати ховати голову в пісок. Розмови спочатку були про два-три тижні, потім два місяці, потім про два роки. Треба готуватися до війни на 10 років", – наголосив Олег Сенцов.

За його словами, "... якщо будемо готові до війни на 10 років, а вона закінчиться раніше, значить, ми перемогли, все зробили правильно. Якщо ми будемо постійно жити, як ось-ось до кінця року війна закінчиться, ми ніколи не будемо планувати в довгу. Ми постійно будемо жити сьогоднішнім днем, який може не закінчитись нічим хорошим для нас".

Сенцов наголошує на важливості розуміння того, що війна буде тривалою: "І ситуація насправді вона не дуже хороша, якщо ви розумієте. Треба робити якісь зміни і розуміти, що ця війна важка, серйозна, вона на довго".

Тому закликає до більш рішучих кроків: "Треба дійсно всім включатися, усвідомлювати, що всі чоловіки будуть служити. Треба робити демобілізацію, ротації. Переводити на військові рейки країну, і вкладати гроші в оборону, в якісь виробництва, а не робити новий асфальт і стадіони. Це все може почекати".