RU  UA  EN

Неділя, 7 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Новини

6 липня

Всі новини

Прокуратура відреагувала на скаргу омбудсмена щодо ухилянтів

В Київській міській прокуратурі відреагували на скаргу омбудсмена. Прокуратура розпочала розслідування щодо незаконного виїзду за кордон родичів керівництва Служби у справах дітей.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури в Telegram-каналі.

В прокуратурі зауважують, що за процесуального керівництва ювенальних прокурорів Деснянської окружної прокуратури м. Києва розпочали кримінальне провадження за фактами, викладеними Уповноваженим Верховної Ради з прав людини про незаконний виїзд за кордон осіб у березні 2022 року під приводом супроводу дітей-сиріт під час евакуації до Німеччини.

Надалі в межах кримінального провадження мають здійснити перевірку наданої інформації, зокрема про те, що жоден із супроводжуючих, опинившись за межами нашої держави, не повернувся до України:

"В межах кримінального провадження перевірятиметься інформація, поширена Офісом Омбудсмена, про те, що посадовці Служби у справах дітей та сімʼї міста Києва та Центру соціально-психологічної реабілітації дітей №1 міста Києва організували виїзд за кордон кількох осіб, у тому числі своїх родичів, під виглядом працівників закладів, що супроводжують дітей під час евакуації за кордон".

Досудове розслідування проводиться за ознаками ч. 2 ст. 332 КК України - незаконне переправлення через державний кордон осіб призовного віку за попередньою змовою групою осіб.

"У межах слідства усім зазначеним у заяві фактам буде надана правова оцінка", – пишуть в прокуратурі.

Раніше ми також писали, що у віцепрем'єр-міністерки України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної відреагували на скандал в Одесі навколо ветеринара-ветерана війни Олексія Притули та його клієнта Вадима Шевеленка.